fbpx

Ter Stegen slår Zubizarretas gamle rekord fra 1986

Simon Arun Vrábel - 03.02.23

Den første halvdel af La Liga blev afrundet med kampen mod Real Betis og her er faktum, at Marc-André ter Stegen har slået den tidligere målmandslegende Zubizarretas gamle rekord på antal mål mod sig

Barcas tyske målmand Marc-André ter Stegen forsætter de gode takter denne sæson og onsdag aften kunne han rejse hjem fra Real Betis' bane i Sevilla med endnu en flot bedrift på sit CV. Ter Stegen er nemlig nu den målmand i Barcas historie, som har lukket allerfærrest mål ind i den første runde af ligaen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Når man tænker på målmandslegender i Barca, er der ingen tvivl om at tankerne falder på keepere som Víctor Valdés og i særdeleshed Andoni Zubizarreta. Den baskiske målmand som i dag er 61 år gammel, ankom til Camp Nou i 1986 fra Ahletic Club Bilbao. Allerede i sin første sæson i Barca viste han sin verdensklasse i sådan en grad, at hans rekord har stået i historiebøgerne indtil for få dage siden.

Zubizarreta formåede nemlig kun at lukke otte mål ind i den første halvdel af ligaen. Den rekord har altså stået i historiebøgerne indtil Barca mødte Betis onsdag aften.

Med selvmålet af Jules Koundé i onsdags, står Ter Stegen noteret for syv mål mod sig på samme tidspunkt i sæsonen og dermed slår han altså Zubizarretas rekord, som altså var 36 år gammel. Ter Stegen har nemlig kun lukket syv mål ind.

Ter Stegen har spillet 354 kampe for Barca og med sine kun 30 år som målmand, har han forsat flere gode sæsoner tilbage i handskerne, til at slå endnu flere rekorder i blaugrana.// Ter Stegen
.:FORSIDE:.