fbpx

Xavi: 'Vores mål er at vinde Champions League'

FCBARCELONA.DK - 07.07.23

// Xavi

Barca-træner Xavi Hernández holdt pressemøde i går, hvor han kiggede frem mod den nye sæson og samtidig blev spurgt ind til til sommerens transfervindue og en masse aktuelle emner som f.eks. Ansu Fati og Kessié

Det var på Xavis egen sommerfodboldskole, at han gav pressen mulighed for at stille spørgsmål, få dage inden at holdet indleder forberedelserne til den nye sæson.

Her er hvad Barca-træneren sagde:

Artiklen fortsætter under annoncen


Har Xavi kunne holde sommerferie?
'Man slapper mere af som spiller. Som træner er du afhængig af telefonen og forstærkninger. Mandag tager vi fat på at vise, at Barca kan vinde titler. Vi er på rette vej og vi må se, om vi kan forstærke os yderligere.

Hvorfor valgte Ilkay Gündogan Barca?
'Sådan er det. Det er Barcas navn. Jeg har aldrig mødt en topspiller, der ville sige nej. Aftalen med Gündogan er endnu et eksempel. Jeg havde mange samtaler med ham og han drømmer om at triumfere i Barca og det lod han mig vide. Barca er et stort navn i verden. Han kommer til at hjælpe os meget'.

Hvad kan gøres bedre?
'Man tænker hele tiden på, hvad der kan forbedres, det kollektive spil, blive mere konkurrencedygtig og vores udestående i Champions League. Vi føler stor lyst til at revanchere os. Den er den kvalitet der mangler og jeg tror at de forstærkninger der kommer, vil kunne hjælpe holdet'.

Føler Xavi et større pres i næste sæson?
'Det her er Barca og presset er velkomment. Vi skal gå efter at vinde ligaen og mere til. Jeg lide at der stilles krav og at vi ønsker at vinde alle titler. Det er vores mål'.

Hvem skal afløse Busquets og Alba som anførere?
'Vi mister meget med Busi og Alba, for de var referencer i truppen, specielt for de unge, men andre tager rollen som Sergi Robert eller Ter Stegen. Vi skal have valgt nogle kaptajner og det sker på demokratisk vis ved afstemninger. Jeg håber truppen vælger dem der er mest klar'.

Hvem skal afløse Busquets?
'Vi er i en svær situation, som jeg altid har sagt. Vi skal tilpasse os fairplay-reglerne, men jeg kan ikke tale om konkrete navne, for så bliver deres klubber vrede. Jeg kigger først og fremmest på klubbens egne'.

Kommer der flere forstærkninger?
'Vi mangler stadig at nogle brikker falder på plads. Det vil jeg ikke lægge skjul på. Vores præsident gør et godt stykke arbejde. Vi har brug for at forstærke os og det bliver et langt spillermarked, hvor vi kan forstærke os bedst muligt'.

Drømmen om Champions League:
'Vi er ikke favoritter, men målet er at vinde den. Det her er Barca og så kan vi ikke sige, at vi vil nå til 1/8 finalerne. Vi skal nå så langt som muligt og vi vil gå hele vejen'.

Bekymrer det at skulle spille på Montjuic?
'I stedet for at bekymre mig, vil jeg komme med en opfordring til vores tilhængere. Meget har ændret sig på Camp Nou, hvor de støttede holdet hele vejen. Jeg har set en kæmpe glæde blandt vores fans og den må ikke blive mindre'.

Vil Xavi have en højre back?
'Vi må se hvor langt vi når. Vi vil gerne styrke denne position, men det vil afhænge af markedet og fairplay'.

Har Ansu Fati en fremtid i Barca?
'Som alle andre, starter Ansu fra nul på mandag. Vi må se hvor sæsonstarten forløber og beslutter os ud fra det, også når det gælder de udlejede spillere'.

Hvad hvis uønskede spillere ikke vil væk?
'Jeg forstår enhver situation. Det er ikke rart at skulle sige til en spiller, at de kommer til at spille meget lidt, men det er ikke mit bord, for jeg er træner. Spillerne sætter mest pris på ærlighed, selvom de først bliver vrede'.

Hvad er Kessiés situation:
'Jeg har talt med ham og han kender sin situation, men det er privat, så det vil jeg ikke afsløre'.

Kan Christensen spille på den defensive midtbane?
'Vi har flere muligheder, men ingen af dem er naturlige på positionen, som Eric eller Frenkie. Det er en position vi skal forstærke'.

Hvad er planen med Nico González?
'Han vender tilbage fra lejeopholdet. Han begynder sæsonen med os og derfra tager vi en beslutning. Sæsonstarten er en vigtig fase for både trænerne og spillerne'..:FORSIDE:.