FCBARCELONA.DK - 19.01.23

// Copa del Rey // Ceuta

FC Barcelona: Iñaki Peña, Bellerín, Alonso (Christensen 73’), García, Alba, Sergi Roberto (Busquets 73’), Kessié, Pablo Torre (Gavi 46’), Raphinha (Alarcón 80’), Ferran Torres (Fati 60’), Lewandowski

Bænk: Ter Stegen, Tenas, Balde, Koundé, Christensen, Busquets, Gavi, Pedri, Ansu Fati, Dembélé og Alarcón

Mål: 0-1 Raphinha (41’), 0-2 Lewandowski (50’), 0-3 Fati (70’), 0-4 Kessié (77’), 0-5

Barca mødte AD Ceuta på udebane i Copa del Reys ottendedelsfinale, hvor der kun spilles én kamp. Xavi valgte som ventet i lade hovedparten af sine stamspillere tage plads på bænken og lade reserverne løse opgaven. I forhold til søndagens Supercup finale, var Lewandowski eneste genganger og det skyldtes helt sikkert, at han må sidde ude med karantæne i de næste par kampe i La Liga.

Kampen fik en noget rodet start med boldtab til begge sider, men med Barca mest på bolden. Der manglede dog fart i det catalanske spil og kombinationerne fungerede ikke. Der skulle gå 12 minutter inden kampens første afslutning kom og den var til Barca. Bellerín trak godt fri ved baglinjen og lagde ind til Raphinha, men hans skud endte forbi mål. Kort efter var det Ceuta der afsluttede, men bolden blev blokeret til hjørne.

Barcas offensiv fungerede ikke og det var kun i højre side, at det lykkedes at skabe noget, men Raphinha havde ikke held med sine indlæg. I modsatte side var der intet er kørte for Ferran Torres, mens Lewandowski var meget lidt på bolden. Barca havde bolden mest, men næste afslutning var til Ceuta efter et hjørnespark, hvor et hovedstød endte i sidenettet efter en lille halv times spil. Ude på sidelinjen kunne man se en frustreret Xavi give instrukser til sine spillere.

Billedet fortsatte med idéløst spil fra Barcas side mod et Ceuta-mandskab, der ikke virkede som nogen seriøs trussel. I det 41. minut tog Raphinha sagen i egen hånd, da han modtog bolden udenfor feltet og tog et træk ind i banen. Han afsluttede fra distancen og selvom målmanden havde hånden på, strøg bolden ind ved foden af stolpen. 0-1 til Barca. Mere skete der ikke i en tam første halvleg, hvor Barca trods alt fortjente at være foran på grund af sit overtag.

Xavi valgte at sende Gavi på banen fra anden halvlegs start i stedet for Pablo Torre, der ikke havde spillet nogen god første halvleg. Barca fik en perfekt start på anden halvleg, da Kessié i det 50. erobrede bolden udenfor for Ceuta felt, hvorefter han spillede videre til Lewandowski, der sikkert gjorde det til 0-2. I de efterfølgende minutter fik Barca afsluttet igen ved først Kessié og dernæst Alba, men uden at det for alvor var farligt. Barca havde nu kampen hvor de ville mod et Ceuta-mandskab, der ikke længere så ud til at tro på en pokaloverraskelse.

Efter en times spil blev en komplet anonym Ferran Torres erstattet af Ansu Fati. Barca virkede til at have kontrol over tingene uden for alvor at bruge kræfter. Ceuta forsøgte ellers at presse deres spil længere frem, men man kunne se hvorfor de ligger i bunden af tredjebedste række. Midt i halvlegen blev Ceuta fanget højt på banen og de udnyttede Alba til at sætte en omstilling op, hvor bolden endte hos Fati. Han trak ind i feltet og sendte bolden fladt i mål ved fjerneste stolpe til 0-3. Dermed syntes pokalkampen definitivt lukket. Kort efter kom Busquets og Christensen på banen i stedet for Sergi Roberto og Alonso.

Ceutas spillere virkede opgivende og Barca dominerede klart. Det gav udbytte i det 77. minut, da Kessié satte hovedet på et indlæg fra Raphinha og stod det 0-4. Få minutter efter valgte Xavi at give debut til den 18-årige Alarcón, da han afløste Raphinha, der med et mål og et oplæg havde spillet en god kamp. Barca kunne nærmest gøre hvad der passede dem og i det 85. minut var de meget tæt på, da Fati trak fri i feltet og afsluttede, men målmanden afværgede med en fodparade. Netop som uret rundede 90 minutter blev det 0-5, da Lewandowski uden de store problemer kunne dreje bolden i nettet fra udkanten af feltet. Det blev afslutningen på en pokalkamp, hvor Barca på intet tidspunkt kom i problemer.