Referat: Athletic Club Bilbao – FC Barcelona 0 - 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Alonso 83’), Koundé, Christensen, Balde, Busquets, De Jong, Gavi (Alarcón 94’), Torres (Kessié 67’), Raphinha (83’), Lewandowski.

Bænk: Peña, Tenas, Alonso, Alba, García, Kessié, Torre, Fati og Alarcón

Mål: 0-1 Raphinha (45’)

Lewandowski vendte tilbage til holdet efter sin skadespause. da Barca gæstede Bilbao på San Mamés. Her skulle Xavi og hans spillere have alle tre point, hvis de ville holde forspringet på ni point til Real Madrid.

Bilbao indledte med et højt og intenst pres, men allerede i det 2. minut fik Barca sat en god omstilling op der gav Torres en åben mulighed, men bolden strøg forbi mål. Der blevet spillet i et højt tempo fra begge sider, med et Bilbao-hold der pressede Barca overalt på banen. Det forhindrede dog ikke Busquets i at forsøge sig fra distancen i det 10. minut, men bolden gik over mål. Der blev begået en del frispark, flere af dem grove og det betød en masse spilstop i opgøret.

I det 17. minut lykkedes det igen for Barca at bryde baskernes defensiv, da Lewandowski blev sendt alene mod mål, men han havde et skidt første touch og så kom keeperen ud og pillede bolden fra ham. Uskarp aktion af polakken. Det var meget jævnbyrdigt hvad der foregik på San Mamés, hvor spillet bølgede frem og tilbage. I det 24. minut skabte en stor fejl af Koundé en farlig situation foran Barcas felt, men Berenguer sendte bolden forbi mål.

I det 32. minut var det Balde der smed en bold væk, så Iñaki Williams kunne sende en god afslutning af sted, men Ter Stegen kom ned med en vigtig redning til hjørne. På det hjørnespark fik Raul García hovedet på bolden, der prellede af på oversiden af overliggeren. Her var heldet med Barca. Den jævnbyrdige kamp fortsatte og det tegnede til en målløs første halvleg, men det blev der lavet om på i dommerens tillægstid. Her lagde Busquets en god pasning til Raphinha i feltet og han ekspederede resolut bolden i nettet. Flaget kom op for offside, men det var en klar fejlkendelse og VAR godkendte scoringen. Dermed kunne Barca gå til pause med en 0-1 føring.

Barca virkede i kontrol i starten af anden halvleg, hvor Bilbao ikke var meget på bolden. Det gav en god hovedstødsmulighed til Lewandowski i det 51. minut efter flot oplæg af Balde, men bolden gik tæt forbi mål. Intensiteten var ikke længere den samme i Bilbaos spil og samtidig fungerede Barcas defensiv godt, så hjemmeholdet ikke for alvor virkede farlige fremad banen. Barca spillede bolden godt rundt og havde Bilbao presset tilbage på egen banehalvdel i lange perioder.

Man skulle hen til midten af halvlegen før at Xavi skiftede ud for første gang, da Kessié afløste en anonym Ferran Torres. Bilbao foretog en række udskiftninger og de lykkedes med at rykke spillet længere frem på banen. Det gav dem en god mulighed i det 72. minut, hvor Berenguer kom fri i feltet og afsluttede, men Ter Stegen kom godt ned ved foden af stolpen og afværgede til hjørne. Det kogte på San Mamés, for Bilbao fik en flot opbakning i holdets jagt på en udligning. Det var de tæt på at få i det 79. minut, da Muniain sendt et godt skud af sted, men Ter Stegen hev en ren klasseredning frem i fuld længde.

I det 83. minut foretog Barca en dobbelt udskiftning, da Sergi Roberto og Raphinha blev afløst af Alonso og Fati. Det betød at Koundé rykkede ud som højre back. Få minutter senere betød et boldtab af De Jong, at Bilbao fik sat en omstilling op, hvor Iñaki Williams fik frit løb mod mål og sikkert sendte bolden i nettet. San Mamés gik amok i jubel, men VAR tjekkede målet og da Muniain havde haft arm på bolden da han pillede den fra De Jong, blev scoringen annulleret. Bilbao fortsatte jagten og i overtiden var de igen tæt på, da Nico Williams og derefter Juri afsluttede i samme aktion, men først afværgede Kouendé på stregen og dernæst Alonso.

Det blev afslutningen på en dramatisk og intens kamp, hvor Barca havde haft en svær aften, men hvor de alligevel lykkedes med at få alle tre point.