Referat: Atlético Madrid – FC Barcelona 0 - 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Christensen, Araujo, Balde (Alonso 81’), Busquets (Sergi Roberto 81’), De Jong (Kessié 57’), Pedri, Gavi (Raphinha 73’), Dembélé, Ansu Fati (57’)

Bænk: Peña, Tenas, Bellerín, Sergi Roberto, García, Alonso, Kessié, Torre, Raphinha, Torres og Memphis.

Mål: 0-1 Dembélé (22’)

Der var lagt op til storkamp i den spanske hovedstad, da Barca gæstede Atlético Madrid. Lewandowski og Alba sad ude med karantæne og det tvang Xavi til at ændre på holdet, hvilket resulterede i en overraskende startopstilling med kun to angribere.

Barca lagde godt ud med at dominere spillet og de fik skabt et par farlige situationer i indledningen, men uden at der blev afsluttet. Den første catalanske afslutning stod Andreas Christensen for i det 9. minut, men langskuddet gav ikke Oblak i målet problemer. Barca sad fuldstændig på spillet og modsat kunne Atlético slet ikke få deres spil til at hænge sammen.

Barca fortsatte jagten på huller i hjemmeholdets altid solide defensiv og der var flere gange optræk til noget farligt. Forløsningen kom i det 22. minut, da Pedri splittede hjemmeholdets forsvar med et godt træk mod feltet, hvorefter han spillede videre til Gavi. Han sendte den hurtigt videre til Dembélé, der med en kontant flad afslutning gjorde det til 0-1. Blot to minutter senere begik Atléticos forsvars en kæmpe fejl der bragte Pedri komplet fri foran mål, men han tøvede og hans afslutning blev blokeret til hjørne. Her burde Pedri have været mere kølig.

Atlético reagerede ved at komme længere frem på banen og det gav straks Barca problemer, for pludselig var det hjemmeholdet der svingede taktstokken. I det 30. minut var det meget tæt på en udligning da Llorente afsluttede, men Araujo fik blokeret til hjørne. Få minutter senere brændte det på igen, da Jimenez sendte et hovedstød tæt forbi mål, mens Ter Stegen forstenet stod og så til. Atlético fortsatte i samme spor og Barcas spillere virkede rådvilde. I det 40. minut afsluttede Griezmann, men Ter Stegen hev en klasseredning frem. Det blev afslutningen på en intens og spændende første halvleg, hvor Barca var startet klart bedst, men hvor de kom i store problemer til sidst.

Atlético fortsatte med samme intense og høje pres efter pausen og det kunne Barca ikke finde svar på. Hjemmeholdet sad solidt på spillet, mens Barca slet ikke kunne få det til at fungere. De havde svært ved at komme over midterlinjen inden de mistede bolden. Modsat fungerede defensiven fint, for det blev kun til et par afslutninger højt over mål fra Joao Felix og Griezmann i anden halvlegs første kvarter. Lige inden uret rundede en time skiftede Barca ud, da Torres og Kessié afløste Fati og De Jong. Fati havde man intet set til i opgøret.

I det 62. minut lykkedes endelig for Barca at skabe noget, da Koundé sendte Dembélé afsted i dybden til en god mulighed, men hans skud blev rettet af og tog ydersiden af stolpen. Lige efter var det Atlético der var tæt på et forsøg fra Llorente, men Ter Stegen afværgede i to omgange. Barca begyndte at få lidt mere styr på spillet og de holdt bedre på bolden samtidig med, at gassen var gået lidt af hjemmeholdet. I det 72. minut lykkedes det for Ferran Torres at sende bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for en ret klar offside. Lige efter blev Gavi afløst af Raphinha.

Barca koncentrerede sig tydeligt om at holde på bolden fremfor at satse for meget fremad banen. Det lykkedes fint, for Atlético virkede ikke længere så farlige i deres pres. Med 10 minutter tilbage kom Sergi Roberto og Alonso på banen i stedet for Busquets og Balde. Tilskuerne på Civitas Metropolitano forsøgte at bære deres hold frem til en udlignende scoring og det kogte på banen i kampens sidste minutter. I det 92. minut var der dramatik, da Torres og Savic kom i håndgemæng og dommeren viste rødt til dem begge. To minutter efter lignede det en udligning, da Griezmann afsluttede i feltet og fik bolden forbi Ter Stegen, men inde på stregen kom Araujo tilbage med en frelsende fod. Det sluttede derved med en vigtig 0-1 sejr til Barca efter en intens og dramatisk kamp.