Referat: Bayern München – FC Barcelona 2 - 0

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Christensen (García 70’), Araujo, Alonso, Busquets (Kessié 80’), Gavi (De Jong 61’) Pedri, Raphinha (Torres 61’), Dembélé (Fati 80’), Lewandowski

Bænk: Iñaki Peña, Bellerín, Piqué, Ansu Fati, Ferran, Memphis, Jordi Alba, Kessie, De Jong, García, Balde, Pablo Torre og Arnau Tenas

Mål: 1-0 Hernández (51’), 2-0 Sané (55’)

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Barca skulle på en særdeles svær opgave ude mod Bayern München i Champions League gruppespillets anden runde. Her overraskede Xavi ved at have den nyankomne Marcos Alonso med fra start, ligesom der også var blevet peget på danske Andreas Christensen til startformationen.

Barca havde store problemer Bayerns høje pres i indledningen, hvor de havde mere end svært at komme fremad banen. Bayern sad på spillet, men efter 9 minutter var det alligevel Barca der skabte kampens første mulighed. Efter nogle gode kombinationer endte bolden hos en helt fri Pedri, men en fodparade af Neuer i målet forhindrede en scoring. Barca kom bedre med og efter et kvarter nærmest serverede Neuer bolden for fødderne af Lewandowski, men polakken blev tacklet i skudøjeblikket.

Få minutter efter fik Lewandowski en ny mulighed efter godt forarbejde af Dembélé, men denne gang røg bolden over mål. Det var nu Barca der dominerede mod et Bayern-mandskab der havde problemer med at få spillet til at hænge sammen. Barcas genpres fungerede godt og tyskerne smed mange bolde væk. I det 26. minut sendte Raphinha et skud tæt forbi mål og et minut senere havde Bayern sin første afslutning i kampen, men Ter Stegen samlede nemt bolden op på skuddet fra Mazraoui. Lige da uret rundede den halve time sendt Samitzer et skud tæt over mål, så det var underholdende og intenst på Allianz Arena.

Bayern fik efterhånden bedre styr på deres spil og de fik dæmpet Barcas velfungerede offensiv og der faldt lidt ro over kampen i en periode, selvom begge hold fortsat kæmpede energisk om alle bolde. I det 41. minut fik Bayern skabt et overtal og var Müller og Mané ikke løbet ind i hinanden da der skulle afsluttes, kunne det have resulteret i en scoring. Kort efter appellerede Barca-spillerne for straffe, da Dembélé blev nedlagt i feltet, men dommeren vinkede afværgende og VAR skred ikke ind. TV-billederne viste, at straffesparket godt kunne være blevet dømt, men det blev ved 0-0 ved pausen efter en intens og udemærket halvleg af Barca, hvor de dog havde manglet effektivitet foran mål.

Anden halvleg blev indledt med en tysk fejl der gav Raphinha en åben skudchance, men bolden strøg tæt forbi mål. Få minutter senere var det Bayern der var farlige da Goretzka sendte godt skud afsted, men Ter Stegen kom godt ned og afværgede til hjørne. Hjørnesparket blev sendt ind over og her svigtede Barcas opdækning totalt, så Hernández kunne heade bolden i nettet til en ikke helt fortjent 1-0 føring til hjemmeholdet. Bayern holdt presset på Barca og det gav udbytte allerede fire minutter efter 1-0 målet. Sané løb bogstavelig talt lige gennem Barcas forsvar og sendte bolden forbi Ter Stegen til 2-0. Forfærdelig start på anden halvleg for Barca.

Barca virkede rystet og de havde svært ved at holde på bolden. Det reagerede Xavi på ved at sende De Jong og Torres på banen efter en time i stedet for Gavi og Raphinha. Et par minutter efter var det meget tæt på en reducering, da gode kombinationer i feltet bragte Pedri fri, men han måtte se bolden tage ydersiden af stolpen. Her manglede Barca det sidste held. Barca kom bedre med og spillet bølgede frem og tilbage. Der blev afsluttet af Lewandowski og Müller, men uden at det for alvor var tæt på. Med 20 minutter tilbage blev Christensen erstattet af Eric García. Bayern virkede i kontrol selvom Barca var en del på bolden, men catalanerne havde svært ved at få skabt noget.

I det 78. minut fik Barca frispark lige udenfor feltet, men her sendte Lewandowski svagt bolden i muren. Det var ikke polakkens aften på hans gamle hjemmebane. Lige efter kom Fati og Kessié på banen i stedet for Dembélé og Busquets. Først med få minutter tilbage lykkedes det igen for Barca at skabe noget farligt, men skuddet fra Torres blev rettet af til hjørne. Bayern koncentrerede sig om at køre sejren hjem og det lykkedes de med, uden at Barca kom frem til noget i opgørets slutfase. Det blev dermed til en tysk sejr på 2-0 i et opgør hvor Barca havde fortjent mere, men hvor de brændte chancer blev dyre.