fbpx

Referat: Elche – FC Barcelona 0 - 4

FCBARCELONA.DK - 01.04.23

© Getty Images
// Elche

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, García, Araujo (Torre 77’), Alonso, Alba, Sergi Roberto, Gavi (Kessié 68’), Torres, Fati (Garrido 84’), Lewandowski.

Bænk: Peña, Tenas, Balde, Busquets, Kessié, Torre, Alarcón, Garrido, Casadó og Estanis

Mål: 0-1 Lewandowski (20’), 0-2 Fati (56’), 0-3 Lewandowski (67’), 0-4 Torres (70’)

Barca mødte bundholdet Elche i ligaens 27. spillerunde, der fulgte efter en landskampspause. Xavi overraskede stort ved at bænke Busquets og Kessié, samt ikke mindst at det blev Eric García der blev placeret på den defensive midtbane på en for ham helt uvant position.

Artiklen fortsætter under annoncen


Elche lagde friskt ud og fik sig et par hjørnespark i kampens indledning, men uden at Ter Stegen blev sat på de store prøver. Herefter var det Barca der kom mest på bolden, men uden at spillet for alvor fungerede. Bolden blev smidt ret hurtigt væk og det betød, at det catalanske offensiv virkede noget tandløs. Det første kvarter var således uden seriøse afslutninger fra nogle af siderne.

Barca virkede i kontrol og i det 20. minut fik de frispark midt på Elches banehalvdel, hvor bolden blev sendt ind i feltet. Araujo fik ekspederet den ned til Lewandowski, der ikke ramte bolden godt, men den tog en blød bue over en Elche-spiller og gik i nettet til 0-1. Noget heldig scoring af Barcas topscorer. Målet ændrede dog ikke det store på Barcas spil, der stadig var præget af fejl i opspillet, hvor Fati lavede mange fejl og Torres ikke var med i spillet.

Elche fulgte uventet godt med, selvom Barca havde bolden klart mest og hjemmeholdet kom til flere hjørnespark, som de dog ikke fik noget ud af. Barcas offensiv fortsatte med at skuffe, men i halvlegens sidste minutter lykkedes det for dem at skabe to store muligheder. Først var det Lewandowski der sendte et hovedstød tæt over mål og kort efter blev Koundé spillet helt fri foran mål. Han fik bolden forbi keeperen, men måtte se en Elche-spiller afværge lige foran stregen. Det blev slutningen på en ellers chancefattig og halvkedelig første halvleg.

Anden halvleg fik en noget rodet start fra begge sider, men i det 52. minut fik Barca skabt et par farlige situationer, hvor først Lewandowski og dernæst Alonso afsluttede, men uden at det var rigtig tæt på. I det 56. minut var Elche kom højt på banen og her blev de fanget i en omstilling, hvor Torres sendte Fati mod mål. Fati bevarede overblikket og sendte et velplaceret skud af sted, så bolden gik i nettet til 0-2. Den scoring betød tydeligvis meget for den unge angriber.

Scoringen skabte mere ro over Barcas spil og catalanerne var i klar kontrol. Det gav udbytte i det 67. minut, hvor Gavi energisk erobrede bolden, så Lewandowski kunne trække mod mål. Polakken svigtede ikke og sendte bolden i nettet til 0-3. Lige efter foretog Xavi sin første udskiftning, da Gavi blev erstattet af Kessié. Det varede kun tre minutter inden at Barca-spillerne kunne juble igen, for i det 70. minut gjorde Ferran Torres til 0-4 på et godt oplæg af Lewandowski. Dermed var kampen reelt lukket. Minuttet efter havde Elche sit første forsøg indenfor rammen i opgøret, men Ter Stegen afværgede uden problemer.

I det 77. minut skiftede Barca ud igen, da Torre afløste Araujo. Det betød at Sergi Roberto rykkede ned som højre back og Koundé ind i det centrale forsvar. Barca begyndte at tage lidt let på tingene og det gjorde at Elche kom bedre med i deres jagt på et trøstmål. I det 84. minut blev til en debut til den blot 19-årige Garrido, da han afløste Ansu Fati. Lige efter var det uhyre tæt på en reducering, da Fidél fik lov til at stå fri i feltet og heade på mål. Bolden tog en blød bue over Ter Stegen og tog overliggeren. Her var heldet med Barca. Elche satte en sidste offensiv ind og det gav dem en stor mulighed i tillægstiden, men Ter Stegen hev en god redning frem. Mere skete der ikke og Barca fik en stor og fortjent sejr på 0-4.

.:FORSIDE:.