Referat: FC Barcelona – Athletic Club Bilbao 4 - 0

FCBARCELONA.DK - 23.10.22

// Bilbao

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Koundé (Alonso 62’), García, Balde, Busquets, De Jong, Gavi (Kessié 33’), Pedri (Torres 62’), Dembélé (Torre 77’), Lewandowski (Fati 62’)

Bænk: Peña, Tenas, Piqué, Alba, Alonso, Bellerín, Kessié, Torre, Raphinha, Torres og Ansu Fati

Mål: 1-0 Dembélé (12’), 2-0 Sergi Roberto (18’), 3-0 Lewandowski (22’), 4-0 Torres (73’)

FCBSHOP art

Barca tog imod Athletic Club Bilbao i ligaens 11. runde, hvor der var brug for tre point, hvis ikke Real Madrid skulle trække fra i toppen. Xavi overraskede ved at indlede opgøret med kun to angribere og fire midtbanespillere.

Barca lagde ud med at sætte sig på spillet og selvom Bilbao forsøgte at stå højt på banen, gav det ingen problemer for hjemmeholdet i opspillet. Bolden blev kørt tålmodigt rundt og det varede ikke længe før kampens første mål kom. Det skete i det 11. minut hvor Dembélé trak godt ind i banen og afsluttede, men Unai Simon i målet afværgede. Bolden røg ud til Lewandowski, der sendte den ind foran mål, hvor Dembélé sendte den i nettet med en sjælden hovedstødsscoring. Perfekt start på kampen for Barca.

Barca fortsatte de gode takter mod et Bilbao-hold der virkede rådvilde. Det udnyttede Sergi Roberto i det 18. minut, da han gik godt med frem og kombinerede med Dembélé, hvorefter han trak ind i feltet og afsluttede. Bolden strejfede Bilbaos Iñigo Martínez og gik i mål til 2-0. Det varede kun fire minutter inden at tilskuerne fik endnu en scoring at glæde sig over. En veloplagt Dembélé tog på endnu et raid, hvor han fandt Lewandowski i feltet. Polakken vippede smart bolden bag om sig selv, drejede runde og gjorde det til 3-0 på et rent klassemål. Den scoring skabte kæmpe jubel på Camp Nou.

Efter de tre hurtige scoringer slap Barca foden lidt fra speederen, men uden at lukke Bilbao ind i kampen. Der blev holdt godt på bolden og baskerne virkede ikke som nogen trussel. I det 33. minut var der skidt nyt for Barca, for her måtte Gavi udgå med hvad der lignede en lyskeskade og Kessié kom på banen i stedet. Tempoet i opgøret var dalet markant og Barca satsede ikke længere 100% fremad banen, men når de satte fart i bolden, skabte det ofte farlige situationer, men uden at der kom noget ud af det. Man skulle hen til dommerens tillægstid før at Bilbao afsluttede for første gang i opgøret. Det skete efter et skidt boldtab af Busquets, men Ter Stegen greb sikkert ind. Det blev afslutningen på en flot og effektiv halvleg af Barca.

Barca fortsatte på samme måde fra anden halvlegs start, hvor de sad tungt på opgøret og havde bolden klart mest. Det var tæt på at give udbytte i det 53. minut da Sergi Roberto sendte bolden ind i feltet. En Bilbao-spiller sparkede den ind på Pedri, hvorefter den prellede af på stolpen. Den ensidige forestilling fortsatte med et baskisk mandskab der tydeligvis ikke længere troede på et comeback og de mange tilskuere på Camp Nou sad og håbede på flere scoringer. Efter en times spil blev Ansu Fati, Torres og Marcos Alonso sendt på banen i stedet for Lewandowski, Pedri og Koundé.

Blot et par minutter efter blev Ansu Fati sat godt op af De Jong, men afslutningen strøg tæt over mål. Lige efter var det Torres der kom til en god mulighed, men Unai Simon afværgede med en fodparade. Barca fastholdt et fast greb om kampen uden at bruge for mange kræfter og cirka et kvarter før tid fik tilskuere hvad de sad og ventede på. Igen var det Dembélé der var i oplæggerens rolle, da han med en tunnel spillede Ferran Torres fri i feltet og så stod det 4-0. Camp Nou jublede og Dembélés navn rungede på stadion. Kort efter blev franskmanden klappet af banen, da han blev afløst af den unge Pablo Torre.

I det 83. minut var der flere dårlige nyheder for Barca, da Sergi Roberto måtte køres fra banen med store smerter i skulderen efter en tilfældig aktion i en nærkamp. Barca havde brugt alle sine udskiftninger og måtte derfor slutte kampen med 10 mand. Bilbao kom længere frem på banen i søgen efter et trøstmål og i det 89. minut fik de god hjælp af Ter Stegen, der driblede håbløst i feltet så Vencedor fik en åben mulighed, men Busquets reddede på selve målstregen. Her måtte tyskeren takke sin holdkammerat for at holde buret rent. Mere skete der ikke og Barca vandt fortjent med 4-0 efter en kamp der hurtigt blev afgjort og hvor der aldrig var spænding om udfaldet.