Referat: FC Barcelona - Atlético Madrid 1 - 0

// Atletico Madrid

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Alonso (García 61'), Balde, Busquets, De Jong (Kessié 78'), Gavi, Torres (Pedri 61'), Raphinha (Fati 90'), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, García, Alba, Kessié, Torre, Fati, Pedri, Alarcón og Yamal

Mål: 1-0 Torres (44')

Barca tog imod Atlético Madrid i et sandt topbrag i ligaen, hvor catalanerne skulle vinde for at holde afstanden til Real Madrid. Frenkie de Jong var tilbage fra sin skade og startede inde i en opstilling, hvor der lidt overraskende var blevet plads til Ferran Torres.

Der var ikke engang spillet et minut af kampen, da Atlético var uhyre tæt på. Busquets mistede bolden og det udmøntede sig i en god afslutning af Griezmann, hvor bolden tog undersiden af overliggeren og bankede ned lige foran stregen. Her var heldet med Barca. Hjemmmeholdet virkede lidt usikre i indledningen, men det varede ikke længe før de fik kontrol med kampen. Man skulle dog hen til det 17. minut før de var farlige for første gang. Lewandowski kom i en god position, men han tog et træk for meget og fik sit skud blokeret.

Barca fik presset Atlético tilbage i lange perioder og det betød et overtag i boldbesiddelse til hjemmeholdet, der begyndte at få mere styr på spillet. Det var tæt på at give en stor mulighed til det 25. minut, hvor Torres var millimeter fra at spille Raphinha helt fri foran mål. Atlético lurede hele tiden på muligheden for omstillinger og i det 34. minut måtte Ter Stegen hive en klasseredning frem, for at forhindre Griezmann i at bringe sit hold foran. Kampen var både intens og spændende og tilskuerne på Spotify Camp Nou levede godt med.

Det svingede lidt frem og tilbage omkring hvem der havde kontrollen og det var meget jævnbyrdigt. Barca var fortsat mest på bolden, mens Atlético var mere direkte i deres spil. Man skulle hen til halvlegens næstsidst minut, inden at der igen skete noget farligt. Araujo sendte en høj lang bold frem til Raphinha, der fik taget den godt ned og spillede videre til Torres på kanten af feltet. Han tog et enkelt træk og lagde bolden fladt og kontrolleret modsat i målet til 1-0. Flot scoring af den ellers udskældte angriber og perfekt afslutning for Barca på en jævnbyrdigt første halvleg.

Barca lagde godt ud efter pausen, hvor først Lewandowski og kort efter Torres havde kvalificerede afslutninger, men begge gange fik Oblak afværget i målet med gode redninger. Atlético svarede tilbage med et skud fra Carrasco der fik forbi mål. Intensiteten fortsatte og kampen åbnede mere op. I det 55. minut forsøgte Raphinha sig med et skud der gik tæt forbi mål. Det virkede som om at begge hold kunne score når som helst. Efter en times spil foretog Xavi en dobbelt udskiftning, da Torres og Alonso blev afløst af Pedri og Kessié.

Minuttet kunne Barca have øget sin føring, da Gavi fik en helt åben chance foran mål, men bolden strøg centimeter forbi den fjerneste stolpe. Kampen fortsatte i et højt tempo og Atlético pressede i alle dueller, men Barcas spillere bevarede roen og overblikket. I det 71. minut var hjemmeholdet tæt på igen, da Lewandowski spillede ind til en komplet fri Raphinha foran et tomt mål, men han ramte bolden på skinnebenet, så den røg i lige i favnen på Oblak. Kæmpe afbrænder af brasilianeren. Lige efter var det tæt på en udligning, da Griezmann afsluttede med hælen tæt foran mål, men Ter Stegen stod hvor han skulle.

Et kvarter før tid burde Barca have lukket kampen, for her fangede de Atlético højt på banen. Lewandowski blev sendt alene mod mål, men i stedet for at spille videre til en komplet fri Raphinha, sendte Lewandowski bolden forbi Oblak, men også forbi mål. Skidt beslutning af polakken og Raphinha var tydeligt frustreret. Kort efter blev en træt De Jong afløst af Kessié. Atlético pressede på for at få udlignet i slutfasen, men Barcas defensiv var solid og fik stoppet hvad der kom. De kom aldrig rigtig i problemer og koncentrede sig mere om at kontrollere kampen, end at gå efter en scoring mere. Det lykkedes fint, for Atlético lykkedes ikke med at komme til afslutninger i slutfasen. Dermed fik Barca en vigtig sejr på en aften hvor der blev arbejdet godt.