Referat: FC Barcelona – Bayern München 0 - 3

// Bayern München

FC Barcelona: Ter Stegen, Bellerín, Koundé (García 67’), Alonso, Balde, Busquets (Raphinha 58’), De Jong, Kessié, Pedri (Torres 58’), Dembélé (Fati 67’), Lewandowski (Torre 83’)

Bænk: Iñaki Peña, Arnau Tenas, Piqué, Ansu Fati, Ferran Torres, Jordi Alba, Raphinha, Eric Garcia, Gavi og Pablo Torre

Mål: 0-1 Mané (10), 0-2 Choupo-Moting (31’), 0-3 Pavard (90')

Allerede kampen mod Bayern blev fløjtet i gang vidste Barca, at de var ude af Champions League, så de havde kun æren at spille for, mens tyskerne ville sikre sig førstepladsen i gruppen med en sejr på Camp Nou.

FCBSHOP art

De to mandskaber følte hinanden lidt på tænderne i kampens første minutter, hvor der ikke blev taget for store risici, men det varede ikke længe inden at Bayern viste tænder. I det 10. minut så man hvor skrøbelig Barcas defensiv er, da en simpel pasning i dybden sendte Mané alene mod mål. Bellerín halsede efter og kunne ikke forhindre den senegalesiske angriber i at bringe gæsterne foran med 0-1. Målet rystede tydeligt Barcas spillere, der ikke virkede komfortable overfor de stærke tyskere.

Bayern stod højt på banen og det gav Barca problemer i opspillet. Det blev heller ikke nemmere af, at tyskerne gik hårdt ind i nærkampene og fik lov til det af dommeren. Derfor skabte Barca ingenting, for spillet var stillestående og uden idéer. Dembélé havde et par gode aktioner på højre kant, men uden at der kom noget af det. Modsat var Bayern meget direkte i deres spil og de virkede farlige hver gang de satte fart mod Barcas felt. Det så man efter en halv time, hvor Barca blev fanget højt på banen, så tyskerne kom i overtal. Det bragte Choupo-Moting helt fri og han sendte køligt bolden mellem benene på Ter Stegen til 0-2. Her kunne man virkelig mærke skuffelsen på lægterne.

Bayern havde kampen i sin hule hånd, for Barca havde svært ved at matche sin modstander i alle aspekter. Det så man i det 42. minut, hvor det var uhyre tæt på endnu en tysk scoring, men først en redning af Ter Stegen og dernæst en frelsende blokering på stregen af Bellerín forhindrede det. I halvlegens sidste minut var der dramatik på Camp Nou, da De Ligt nedlage Lewandowski i feltet. Dommeren dømte straffe og gav hollænderen hans andet gule kort i kampen, men VAR greb ind og omgjorde kendelsen, da De Ligt havde strejfet bolden før han ramte polakken. Det blev slutningen på en skuffende halvleg af Barca, hvor de intet havde skabt og hvor Bayern fortjent var foran.

Barca lagde noget nervøst ud efter pausen med en række boldtab, som Bayern dog ikke fik udbytte af. Der begyndte langsomt at komme lidt bedre styr på det catalanske spil og i det 52. minut fik de skabt et godt angreb, hvor Pedri spillede Busquets fri på kanten af feltet, man han sendte bolden milevidt over mål. Det blev mødt af piften fra Camp Nou. Få minutter efter fik Gnabry sendt bolden i nettet efter et flot tysk angreb, men målet blev korrekt annulleret for offside. Efter en lille time satsede Xavi offensivt ved at sende Raphinha og Ferran Torres på banen i stedet for Pedri og Busquets. Dermed var der fire angribere hos Barca på banen samtidig.

Trods modgangen nede på banen, bakkede Camp Nou rigtig flot op om holdet. Xavis satsning gjorde samtidig defensiven endnu mere skrøbelig, men det lykkedes for catalanerne at få rykket spillet længere frem på banen i perioder. Midt i halvlegen skiftede Barca ud igen, da Koundé og Dembélé blev afløst af García og Ansu Fati. Kort efter lykkedes det endelig for Barca at komme til en afslutning da Fati driblede i feltet, men bolden endte i sidenettet. Trods de bedre takter fra hjemmeholdet virkede Bayern i kontrol. De spillede bolden rundt med ro og overblik, så Barca løb mange forgæves meter.

Tyskerne satsede ikke 100% mod mål, men 10 minutter før tid kom de alligevel til en afslutning af Gnabry, men Ter Stegen greb godt ind. Kort efter blev Lewandowski erstattet af den unge Pablo Torre, nok et tegn på, at Xavi ikke længere troede på et comeback. Lige efter var Ter Stegen tæt på at koste en scoring, da han smed bolden væk i eget felt, men De Jong fik heroisk sendt den til hjørne. Intensiteten slap langsomt ud af opgøret og Bayern koncentrerede sig om at kontrollere bolden. Barca gik efter et trøstmål, men tyskerne afviste hvad der kom af indlæg. I overtiden var Bayern meget tæt på at gøre det til 0-3, men Ter Stegen fik fingerspidserne på, så bolden gik til hjørne. På det hjørnespark røg bolden lidt tilfældigt til Pavard, der lukkede kampen med en 0-3 scoring. Mere skete der ikke i en meget skuffende kamp af Barca, hvor de ikke havde haft et eneste forsøg indenfor rammen.