fbpx

Referat: FC Barcelona – Cádiz 2 - 0

FCBARCELONA.DK - 19.02.23

© Getty Images
// Cadiz

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, García, Christensen, Balde, De Jong (Kessié 69’), Sergi Roberto, Gavi, Ansu Fati (Alarcón 85’), Ferran Torres, Lewandowski (Raphinha 74’)

Bænk: Peña, Tenas, Alonso, Alba, Kessié, Busquets, Torre og Raphinha og Alarcón

Mål: 1-0 Sergi Roberto (43’), 2-0 Lewandowski (45’)

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavi lavede en del om på holdet til mødet mod Cádiz i ligaens 22. runde, nok med tankerne på torsdagens returkamp mod Manchester United. Det betød en sjælden startplads til spillere som Eric García, Sergi Roberto, Ansu Fati og Ferran Torres.

Barca satte sig som ventet hurtigt på spillet mod det defensivt indstillede Cádiz-mandskab. Det betød at Barca ikke havde problemer med at komme frem på banen, men når de nærmede sig gæsternes felt, løb det ud i sandet. Der var optræk til et par farlige situationer i det første kvarter, men de afgørende pasninger eller aktioner missede. Derimod fik Cádiz en god mulig i det 16. minut, men skuddet ramte Christensen og gik til hjørne.

I det 19. minut blev Barca fanget på en omstilling, hvor Roger Martí fik sendt bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for offside. To minutter senere havde Barca sin første afslutning i opgøret, da Torres energisk trak fri i feltet, men han drejede bolden tæt forbi mål. Lige efter var det Sergi Roberto der forsøgte sig, men her parerede målmanden. Barca spillede med tålmodighed i søgen efter huller i gæsternes defensiv, men der manglede fart i bolden og Torres var den eneste der forsøgte noget selv, mens Fati og Lewandowski virkede uskarpe i deres boldomgang.

Barca havde tydeligvis svært ved at finde løsninger og Cádiz havde ikke de store problemer med at stoppe hvad der kom. Samtidig havde gæsterne overskud til et par afslutninger fra distancen, der dog ikke var farlige. I det 43. minut var der endelig noget der lykkedes for Barca, da Ferran Torres tog et par gode træk i feltet. Han spillede ind til Lewandowski der afsluttede med hovedet, men målmanden fik pareret. Sergi Roberto stod klar på riposten og gjorde det til 1-0. Blot to minutter senere blev det 2-0, da Lewandowski afsluttede fra kanten af feltet, hvor bolden gik mellem benene på en modstander og i nettet. God afslutning på en ellers halvkedelig første halvleg.

Barca lagde godt ud efter pausen og fik skabt en række farlige situationer, men uden at det udmøntede sig i nærgående forsøg. Cádiz forsøgte sig med et højt pres, men det kom Barca godt ud af i de fleste tilfælde. I det 56. minut var det tæt på endnu en catalansk scoring, da Lewandowski forsøgte sig med et lob tæt foran mål, men bolden tog oversiden af overliggeren. Et par minutter efter lykkedes det for Cádiz at få sendt bolden i nettet, men dommeren annullerede målet for frispark mod Ter Stegen, en noget tvivlsom kendelse, så her var Barca heldig.

Cádiz fortsatte med det høje pres, men Barca spillede bolden roligt rundt uden at komme i problemer, men også uden at komme fremover banen. Først midt i halvlegen skiftede Barca ud for første gang, da De Jong blev afløst af Kessié. Barcas spil var gået noget i stå og Cádiz var mere på bolden, hvilket nok gav dem håb om en reducering. Barca lykkedes ikke at udnytte den plads som gæsternes satsning gav og den catalanske offensiv virkede tandløs. Med et kvarter tilbage skulle Lewandowski spares for yderligere anstrengelser, da han blev afløst af Raphinha. I det 78. minut fik Cádiz et hjørnespark hvor de fik afsluttet, men Ter Stegen greb godt ind med en redning. Det var en advarsel om, at gæsterne ikke var besejret endnu.

Minuttet efter var det endnu tættere på, da Chris Ramos trak ind i feltet og afsluttede, men Ter Stegen fik hånden på bolden, så den tog ydersiden af stolpen og gik til hjørne. I det 85. minut fik Barca endelig sat et angreb op, hvor Fati fik afsluttet, men han sendte uskarpt bolden langt forbi. Lige efter blev Fati afløst af Angel Alarcón, der dermed fik sin ligadebut for Barca. Cádiz viste tænder igen minuttet efter, da Lozano fik hovedet på bolden, der tog ydersiden af stolpen. Mere skete der ikke inden dommeren fløjtede af og Barca fik de tre point, men uden at spille nogen særlig god kamp.

.:FORSIDE:.