FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, García (Bellerín 58’), Balde, Pedri, De Jong, Kessié (Gavi 46’), Dembélé (Raphinha 58’), Memphis (Fati 58’), Lewandowski (Torres 72’)

Bænk: Peña, Tenas, Bellerín, Christensen, Piqué, Alba, Alonso, Busquets, Torre, Gavi, Raphinha, Torres og Fati.

Mål: 1-0 Lewandowski (34’), 2-0 Memphis (41’), 3-0 Lewandowski (48’)

FCBSHOP art

Efter skuffelsen mod Bayern München skulle Barca forsøge at rejse sig, da de i La Liga tog imod bundholdet fra Elche, der kun havde hentet ét point i de fem første runder. Xavi ændrede en del på holdet og det betød en sjælden plads fra start til spillere som Memphis og Kessié.

Elche stillede sig straks ned i en defensiv formation på egen banehalvdel og så begyndte Barca jagten på at finde huller i gæsternes forsvarsmur. Det betød at bolden var klart mest på hjemmeholdets fødder, men uden at der for alvor var fart i kombinationerne. I det 14. minut var der dramatik, da De Jong spillede dybt til Lewandowski der trak mod mål, men han blev hevet omkuld af Elches Verdú. Dommeren var hurtigt med det røde kort, for Verdú var bagerste mand og så var Barca en mand i overtal.

Udvisningen betød at presset mod Elche blev endnu mere massivt og i 20. minut kom kampens første afslutning mod mål, da Dembélé sendte et skud i sidenettet. Kort efter forsøgte De Jong sig fra distancen, men bolden sad lige i handskerne på målmanden. Barca fortsatte jagten og i det 24. minut var Memphis tæt på, men en fodparade af keeperen forhindrede en scoring. Det var en ensidig forestilling på Camp Nou, med Barca på bolden hele tiden og et Elchehold der ikke var nogen trussel fremad banen. De Jong afsluttede igen i det 26. minut, men her kom målmanden Badia ned med en redning.

Tilskuerne på Camp Nou sad og ventede på en scoring og de skulle ikke vente længe, for i det 34. blev det 1-0 efter et flot angreb. Pedri sendte Balde mod baglinjen og han fandt Lewandowski inde foran mål og så var Barca fortjent foran. Elche var nærmest belejret i eget felt og i det 41. minut måtte de igen se bolden gå ind. Balde sendte bolden ind til Memphis, der smart drejede rundt og bankede den op i nettaget til 2-0. Flot scoring af hollænderen. To minutter senere fik Pedri sendt bolden i nettet, men han stod offside og målet blev korrekt annulleret. I halvlegens sidste minut var Kessié tæt på efter en oplæg af Dembélé, men der kom ikke flere mål i en første halvleg, som Barca havde domineret klart og hvor de fortjent var foran.

Xavi valgte at tage Kessié ud i pausen, nok fordi han havde et gult kort og Gavi kom på banen i stedet. Anden halvleg var kun tre minutter gammel, da Barca satte et nyt angreb op, der resulterede i en 3-0 scoring. Dembélé sendte bolden ind foran mål, hvor Memphis fandt Lewandowski, der køligt scorede til 3-0. Der burde været scoret igen i det 56. minut, da Memphis fik en helt åben mulighed, men han headede bolden langt forbi mål. Da uret var tæt på at runde en time, foretog Barca en tredobbelt udskiftning, da Dembélé, Memphis og García blev afløst af Fati, Raphinha og Bellerín. Det betød at Koundé rykkede ind i det centrale forsvar.

Kort efter var det tæt på endnu en scoring, men det hårde skud fra Lewandowski blev afværget af Badia i målet. Barca fortsatte belejringen af Elche og der var hele tiden fare på færde foran mål. Fati forsøgte sig med et saksespark i det 65. minut, men bolden blev blokeret. Gæsterne koncentrerede sig om at forsvare sig og de havde tydeligvis mistet troen på at komme tilbage, så det handlede kun om hvor stor Barcas sejr skulle blive. I det 70. minut var Barca tæt på igen, da Lewandowski trak fri i feltet og afsluttede, men bolden gik forbi mål. Kort efter blev polakken erstattet af Torres.

Kampen begyndte at miste lidt intensitet fordi den for længst var afgjort, men Barca opgav ikke at søge mod endnu en scoring. Den kunne være kommet i det 78. minut da Torres kom til en afslutning, men Badia hev en ny redning frem. Kort efter var Araujo gået med frem, mens hans afslutning gik tæt forbi mål. Kampen fortsatte i samme spor i de sidste minutter, men uden at det kom til afslutninger. Da uret rundede 90 minutter havde Elche sit første forsøg indenfor rammen, men bolden sad lige i favnen på Ter Stegen. Mere skete der ikke og Barca fik en fortjent og komfortabel sejr, hvor der aldrig havde været tvivl om udfaldet.