fbpx

Referat: FC Barcelona – Granada 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 19.01.20

© Getty Images
// Granada

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Vidal (Arthur 83’), Rakitic (Puig 71’), Messi, Griezmann, Ansu Fati (Pérez 80’)

Bænk: Neto, Lenglet, Junior, Semedo, Arthur, Puig og Pérez

Mål: 1- 0 Messi (76’)

Quique Setién debuterede som Barca-træner med hjemmekampen mod oprykkerne fra Granada. Her bød han ikke på de store revolutioner i startopstillingen, hvor det blev Ansu Fati der fik pladsen i stedet for den skadede Luis Suárez. Ter Stegen var tilbage i det catalanske mål efter et par kampes fravær på grund af knæproblemer.

Barca satte sig totalt på spillet i indledningen og der var god fart i bolden. Det var tæt på at give en hurtig føring i det 7. minut, da Fati afsluttede i feltet, men målmanden afværgede. Granada forsøgte at møde Barca højt på banen, men det spillede catalanerne sig godt ud af. De fortsatte med at presse gæsterne og i det 10 minut forsøgte Fati sig igen, men denne gang gik bolden over mål. Det gjorde den også kort efter, da Messi sendte et direkte frispark af sted.

Barca fortsatte de gode takter og var hele tiden tæt på at skabe noget farligt, mens Granada slet ikke kunne true hjemmeholdet. Da uret rundede 20 minutter havde Barca haft bolden i utrolige 81% af tiden. Efter den udmærkede start begyndte gassen langsomt at sive ud af Barcas spil. De var stadig mest på bolden, men pasningerne begyndte at misse og det målsøgende spil udeblev. Efter en halv time afsluttede Granada for første gang, efter at Umtiti havde smidt bolden væk foran eget felt, men afslutningen fra Fernández gik forbi mål.

Barca havde pludselig svært ved at få fart i spillet og det havde Granada det godt med. De havde godt styr på defensiven og holdt Barca fra at skabe noget. Det blev til et par catalanske hjørnespark, men uden at det blev farligt. Man skulle således hen til halvlegens sidste minut, inden at næste mulighed kom. Messi kombinerede godt med Alba og afsluttede, men bolden strøg et par centimeter forbi mål. Det blev afslutningen på en halvleg som Barca havde siddet totalt på, men hvor de ikke havde evnet at udnytte det til en scoring.

Anden halvleg blev indledt med Barca på bolden og indenfor de første fem minutter afsluttede først Messi og dernæst Rakitic, men begge gange gik bolden forbi mål. Den udmærkede start holdt dog ikke længe, for Barcas spil gik igen i stå. Der manglede ideer til at finde huller i gæsternes defensiv, hvor de oftest stod med ni mand foran eget felt. Efter en times spil fik Barca frispark en halv meter udenfor feltet i en god position for Messi, men her ramte bolden muren og gik til hjørne.

Granada var meget sjældne gæster foran Barcas felt, men i det 66. minut smed Sergi Roberto bolden væk og det gav gæsternes Eteki en helt åben chance, hvor bolden prellede af på stolpen. Her var heldet virkelig med Barca og forskrækkelsen på tilskuerpladserne kunne mærkes. Blot tre minutter senere fik Granadas Germán sit andet gule kort i kampen og måtte forlade banen før tid. En noget hård kendelse.

Lige efter foretog Setién sin første udskiftning, da Riqui Puig afløste Rakitic. Det skulle hurtigt vise sig som en god idé, for efter blot fem minutter på banen var det Puig der stod for den bolderobring, der udmøntede sig i en 1-0 scoring. Bolden kom videre til Messi, og via Griezmann og en smart hælaflevering fra Vidal, kunne Messi sikkert sende den i nettet til 1-0. En forløsende scoring der medførte lettelse på Camp Nou.

Få minutter efter var Messi på spil igen, men denne afgang reddede målmanden til hjørne. Med 10 minutter tilbage sendte Setién Pérez og Arthur på banen i stedet for Fati og Vidal. Granada var tvunget længere frem på banen og det gav Barca mere plads. Det gav to muligheder til Griezmann, men et forsøg i sidenettet og et skud lige på målmanden, var hvad det blev til. I kampens sidste minutter koncentrerede Barca om at holde på bolden og det lykkedes fint. Granada gav dog lige tilskuerne en sidste forskrækkelse med et forsøg i overtiden, som Ter Stegen dog tog sig sikkert af.

Det blev dermed til den ventede sejr til Barca, men uden at spillet for alvor fungerede. Der var helt sikkert man Barca-fans der havde håbet på mere fra holdet, efter at Quique Setién havde taget over, men han kunne glæde sig over en sejr i sin debutkamp.

.:FORSIDE:.