fbpx

Referat: FC Barcelona – Inter 3 - 3

FCBARCELONA.DK - 12.10.22

© Getty Images
// Inter

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Kessié 72’), Piqué, García, Alonso (Balde 72’), Busquets (De Jong 64’), Pedri, Gavi (Torres 82’), Dembélé, Raphinha (Fati 64’), Lewandowski.

Bænk: Peña, Tenas, Balde, Alba, De Jong, Torre, Kessié, Fati, Torres og Casadó.

Mål: 1-0 Dembélé (40’), 1-1 Barella (50’), 1-2 Martínez 63’), 2-2 Lewandowski (82’), 2-3 Gosens (89’), 3-3 Lewandowski (90’)

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca kunne kun bruge en sejr til noget, da de tog imod Inter i Champions League gruppespillets fjerde runde. Xavi valgte at indlede opgøret med Sergi Roberto og Marcos Alonso på de to backs og ellers bød Barca-træneren ikke på overraskelser.

Som ventet stillede Inter sig tilbage for at forsvare sig og overlod initiativet til Barca, der begyndte at kombinere bolden rundt. Der var ikke meget plads og samtidig lurede italienerne på kontramuligheder. Det lykkedes de med i det 7. minut, men afslutningen fra Martínez sad i sidenettet. Et par efter minutter efter var det tæt på en Barca-føring efter et hjørnespark hvor Lewandowski fik hovedet på, men bolden blev clearet på selve målstregen. På riposten sendte Raphinha et skud tæt over mål. Der blev spillet med stor intensitet og det kogte på Camp Nou.

Inter var farlige hver gang de slog kontra og i det 17. minut var det Inter der var meget tæt på at komme foran på en god afslutning Dzeko, men bolden tog undersiden af overliggeren og bankede ned på målstregen. Her var heldet virkelig med Barca. Hjemmeholdet kæmpede tydeligt med at skabe noget mod en bundsolid Inter-defensiv, der ikke gav nogen plads. Bolden blev i flere tilfælde sendt ind i feltet, men det blev kun til en række hjørnespark. Det var utroligt intenst på Camp Nou og efter en lille halv time brændte det igen på foran Barcas mål, da Inter slog en omstilling hvor de kom tre mod to, men Ter Stegen leverede en pragtredning.

Kort efter forsøgte Sergi Roberto sig fra distancen og Onana i målet kunne ikke holde bolden, men Lewandowski kom lige akkurat for sent til at sende riposten i nettet. Barca sad nu solidt på kampen og holdt Inter foran eget felt. Det gav en kæmpe chance til Raphinha i det 36. minut på et godt oplæg af Lewandowski, men brasilianeren brændte fælt ved at sende bolden forbi. Lige efter var det Pedri der forsøgte sig, men Onana afværgede. Da uret viste 40 minutter eksploderede Camp Nou i jubel. Raphinha fik energisk fat på bolden ved hjørneflaget og han fandt Sergi Roberto i feltet. Han spilede hurtigt ind til Dembélé tæt foran mål til en flot 1-0 scoring. Få minutter efter var det tæt på endnu scoring af Raphinha, men bolden sneg sig forbi fjerneste stolpe. Mere skete der ikke og Barca kunne gå til pause med en fortjent føring.

Barca lagde godt ud efter pausen med at presse Inter, men i det 50. minut slog gæsterne en kontra hvor Barcas markeringer svigtede totalt og så fik Barella udlignet til 1-1. Frustrationerne lyste ud af Barcas spillere og Inter virkede til at have styr på kampen, samtidig med, at Barcas defensiv virkede usikker. Det var tæt på at give endnu en scoring til Inter efter en lille time på en afslutning af Bastoni, men Ter Stegen leverede en vigtig redning. Det kørte slet ikke for hjemmeholdet og det udnyttede Inter netop som uret havde rundet en time. En stor fejl af Busquets bragte Inter i overtal og det udnyttede Martínez til en 1-2 scoring hvor bolden først tog begge stolper, for derefter at trille i mål.

Xavi sendte lige efter Fati og De Jong på banen i stedet for Busquets og Raphinha. Barca satsede mere fremad af banen, men Inter stod solidt og afviste hvad der kom fra catalanerne. Med 20 minutter tilbage fik Lewandowski bolden sendt i nettet, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Lige efter blev Alonso og Sergi Roberto afløst af Balde og Kessié. Da der manglede et kvarter lykkedes det endelig for Barca at få afsluttet efter et hjørnespark, hvor Lewandowski headede over mål.

Barca spillede med stor risiko og det gav udbytte i det 82. minut efter et hjørnespark, hvor en returbold røg ud til Lewandowski, der afsluttede. Bolden strejfede en Inter-spiller og gik i mål til 2-2. Optimismen steg på Camp Nou, for pludselig var sejren igen indenfor rækkevidde. Inter viste dog sine defensive kvaliteter og Barca havde svært ved at spille sig frem til noget. De sendte mange mand frem og det gav Inter bedre plads. De udnyttede italienerne i det 89. minut på en omstilling, hvor Martínez spillede Gosens helt fri til en 2-3 scoring. Kampen syntes lukket, men blot to minutter efter blev der udlignet til 3-3, da Lewandowski satte hovedet på et indlæg fra Eric García.

Barca havde fire tillægsminutter til at hente sejren i og alle mand blev sendt frem. Det gav Inter endnu en helt åben chance, men Ter Stegen viste på ny sin klasse. Barca gav alt til det sidste, men der kom ikke flere mål i den vilde kamp, hvor Barca ikke fik de sejr de havde så meget brug for.

.:FORSIDE:.