// Osasuna

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen (García 53’), Balde (75’), Busquets (Torres 75’), De Jong, Gavi (Fati 36’), Pedri, Raphinha (Dembélé 53’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, García, Alonso, Alba, Kessié, Torre, Dembélé, Fati, Torres og Yamal

Mål: 1-0 Alba (85’)

Xavi lavede ikke om på holdet, da Barca tog imod Osasuna i ligaens 33. runde, for det var præcist de samme elleve spillere, som startede på banen i lørdagens 4-0 sejr over Betis. Osasuna stillede med et reservespækket hold for at spare spillere til deres pokalfinale lørdag.

Artiklen fortsætter under annoncen
article stol

Barca satte sig tungt på spillet straks fra start og Osasuna blev presset tilbage foran eget felt. Det betød et massivt overtag til hjemmeholdet, men uden at de fik noget ud af det. Der blev sløset en del med pasningerne og det betød, at det meste løb ud i sandet. Kampens første afslutning kom efter et kvarter, da Balde trak fri i feltet og afsluttede, men lige i handskerne på målmanden. Osasuna forsvarede sig konstant med 5-6 mand i bagerste kæde og det gjorde det svært for Barca at finde plads.

Modsat virkede det catalanske genpres godt og det betød, at Osasuna var meget sjældne gæster på den catalanske banehalvdel. Efter 25 minutter burde de være kommet foran, da Balde spillede Pedri helt fri foran mål, men han ramte bolden skidt, så den gik et stykke forbi. Stor afbrænder af Pedri. Lige efter havde Osasuna vovet sig for langt frem på banen, hvor de blev fanget af en dyb pasning til Pedri. Han fik frit løb mod mål, men blev revet omkuld af Herrando, der korrekt fik direkte rødt kort. Raphinha tog sig af frisparket, hvor bolden strøg tæt over mål.

Trods en mand i overtal fortsatte Barcas problemer med at skabe noget. Der blev sendt en del høje bolde ind i feltet, men dem afviste Osasunas forsvar uden de store problemer. I det 36. minut måtte Gavi forlade banen med lyskeproblemer og i stedet kom Ansu Fati på banen. Med få minutter tilbage til pause fik Barca et hjørnespark hvor Araujo fik hovedet på, men også her gik bolden lige over mål. Lige efter afsluttede Osasuna for første gang i opgøret, men bolden gik forbi mål. Mere skete der ikke i en første halvleg som Barca har siddet totalt på og som de burde have fået mere ud af.

Barca lagde lidt tøvende ud efter pausen, men i det 49. minut fik de skabt noget farligt, da Fati var tæt på at finde Raphinha tæt foran mål. Spillet kørte dog ikke for catalanerne og i det 53. minut foretog Xavi en dobbelt udskiftning, da Christensen og Raphinha blev afløst af García og Dembélé. Barca fortsatte med at sende høje bolde ind i feltet mod Lewandowski, men uden at ramme polakken, der ikke var meget på bolden. I det 56. minut burde der endelig være kommet et mål til Barca, da Pedri fandt De Jong i helt fri position foran mål, men hans skud sad svagt lige på målmanden. Skidt afslutning af hollænderen.

Osasuna koncentrerede sig om at forsvare sig og de trak tiden hver gang de fik mulighed for det. Netop som uret havde rundet en time afsluttede først Fati hvor målmanden afværgede og lige efter fik Dembélé en åben chance, men han afsluttede svagt forbi mål. Der var ved at komme lidt mere fart i Barcas spil og Camp Nou bakkede godt op i håbet om en snarlig scoring. Tilskuerne fik sig dog en forskrækkelse i det 66. minut hvor gæsterne fik sendt en god afslutning af sted, men Ter Stegen leverede en vigtig redning. Minuttet efter lykkedes det endelig for Lewandowski at komme til en god mulighed, men også Osasunas målmand var på plads. Med et kvarter tilbage kom Torres og Alba på banen i stedet for Busquets og Balde.

Minuttet efter var Torres uhyre tæt på en lidt tilfældig scoring, da han fik foden på bolden på en clearing af Osasunas målmand, så bolden sneg sig forbi mål. Få minutter senere var der dramatik, da Lewandowski fik skovlet bolden i nettet efter et hektisk angreb, men målet blev annulleret for offside på Torres. Osasuna kom under et massivt pres, hvor det handlede om ren overlevelse for dem. I det 85. minut kom forløsningen på Camp Nou. Lewandowski fandt De Jong i feltet, der med hovedet drejede bolden videre til Alba, der sendte den i nettet, tæt op af den ene stolpe. Camp Nou eksploderede i jubel, både på tilskuerpladserne og nede på banen. Den scoring betød tydeligvis meget.

Lige inden uret viste 90 minutter fik Pedri en stor mulighed for at lukke opgøret, men bolden strøg tæt forbi mål. Osasuna satsede til sidst og det gav Barca en omstilling i overtiden, hvor de kom i overtal, men Ansu Fati afsluttede svagt forbi mål. Mere skete der ikke og Barca fik en vigtig sejr på en aften, hvor meget ikke havde fungeret for dem.