Referat: FC Barcelona – Real Betis 4 - 0

FCBARCELONA.DK - 29.04.23

// Real Betis

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Christensen (Alonso 59’), Balde, Busquets, De Jong (Fati 59’), Pedri (Kessié 73’), Gavi (Yamal 83’), Raphinha (Dembélé 73’), Lewandowski.

Bænk: Peña, Tenas, García, Alonso, Alba, Kessié, Torre, Dembélé, Fati, Torres og Yamal.

Mål: 1-0 Christensen (14’), 2-0 Lewandowski (36’), 3-0 Raphinha (39’), 4-0 Rodriguez, selvmål (82’)

Andreas Christensen trådte direkte ind i startopstillingen efter hans skadespause, da Barca tog imod Real Betis i ligaens 32. runde. Her var der pres på catalanerne, for Real Madrid havde kort forinden besejret Almería og var således kun otte point efter i tabellen.

Det varede ikke længe inden at Barca satte på spillet, mens Betis for det meste stod på egen banehalvdel. Der var dog ikke megen fart i bolden og det varede noget inden at hjemmeholdet virkede farlige. Efter et lille kvarters spil var Andreas Christensen blevet med fremme efter et hjørnespark, der i første omgang blev afvist, men han stod hvor han skulle på Raphinhas indlæg, som danskeren satte hovedet på til en 1-0 føring. Det var Christensens første scoring i Barca-trøjen.

Barca fortsatte med at kontrollere kampen, men fortsat uden for alvor at sætte sig igennem. Det gik langsomt med det fremadrettede spil, hvor de afgørende pasninger ikke nåede frem. Man skulle frem til midten af halvlegen, før at Betis afsluttede for første gang, men bolden gik et stykke forbi mål. I det 25. minut var det Barca der forsøgte sig, da Raphinha tog sig af et direkte frispark, men uden problemer for målmanden. Lige da uret havde rundet den halv time, blev gæsterne reduceret til 10 mand, da Edgar fik sit andet gule kort og måtte forlade banen.

Det udnyttede Barca hurtigt, for allerede i det 36. minut blev det 2-0. Koundé lagde en flad pasning ind foran mål, hvor Lewandowski køligt drejede bolden i nettet. Betis var rystet og Barca fortsatte jagten efter endnu en scoring. Den kom allerede i det 39.  minut, da Busquets lagde en genial pasning til Raphinha i dybden og han fik flot sendt bolden i nettet. Linjevogterne havde flaget oppe, men efter en lang VAR-pause blev scoringen godkendt. Betis kunne slet ikke være med mere og i dommerens tillægstid var Raphinha tæt på igen, men det blev ved 3-0 ved pausen.

Efter blot to minutter af anden halvleg, afsluttede Lewandowski på et godt indlæg af Raphinha, men bolden ramte en Betis-spiller og gik til hjørne. Barca virkede sultne efter en storsejr og Betis blev presset tilbage foran eget felt. Gæsterne var sjældne gæster foran Barcas mål, men i det 53. minut kom den tidligere Barca-spiller Miranda frem til en afslutning fra en spids vinkel, hvor Ter Stegen afværgede uden problemer. Lige blev Lewandowski spillet fri i feltet, men målmanden fik pillet bolden fra ham. Det virkede kun som et spørgsmål om tid, før den næste Barca-scoring ville komme og det var meget tæt på at ske i det 58. minut, da Lewandowski sendte et skud på stolpen efter et godt oplæg af Pedri.

Efter en times spil kom Fati og Alonso på banen i stedet for De Jong og Christensen. Danskeren fik en flot klapsalve, da han gik ud. Barca meget målsøgende i sit spil og der var konstant fare på færde. I det 69. minut var det tæt på igen efter et hjørnespark, hvor Kounde snittede bolden videre til Araujo, der headede tæt over mål. Lige efter sendte Raphinha et skud forbi mål. Med et kvarter tilbage skiftede Xavi ud igen, hvor Dembélé fik comeback, da han afløste Raphinha og franskmanden blev modtaget med klapsalver. Samtidig kom Kessié på banen i stedet for Pedri. Gassen var gået noget af Barcas spil, der ikke længere var så målsøgende.

Med 10 minutter tilbage måtte Betis’ Joaquin forlade banen med en knæskade og da andalusierne havde brugt sine fem udskiftninger, var gæsterne reduceret til 9 mand. Det blev straffet et par minutter efter, da Fati trak godt fri feltet og sendte bolden mod mål, hvor Rodriguez var uheldig at sende den i eget net til 4-0. Lige efter blev der skrevet historie, da den blot 15-årige Yamal afløse Gavi og blev den yngste debutant i klubbens historie. Med fem minutter tilbage fik Lewandowski sendt et godt skud af sted, men målmanden leverede en flot redning.

Minuttet efter kunne det være blevet til et debutmål for Yamal, da han opsnappede en bold i feltet og afsluttede, men hans skud sad lige på målmanden. Tilskuerne på Camp Nou var tilfredse med holdets indsats, for bølgen gik rundt på det enorme stadion, hvor der samtidig blev sunget godt igennem. Mere skete der ikke og Barca fik en komfortabel sejr på en aften, hvor de aldrig kom i problemer.