fbpx

Referat: Mallorca – FC Barcelona 0 - 1

FCBARCELONA.DK - 01.10.22

© Getty Images
// Mallorca

FC Barcelona: Ter Stegen, Christensen, Piqué, Alba (Sergi Roberto 80’), Balde, Busquets, Kessié (Pedri 66’), Gavi, Dembélé (Torres 80’), Fati (Raphinha 66’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Sergi Roberto, García, Alonso, Pedri, Torre, Raphinha, Torres og Casadó.


Mål: 0-1 Lewandowski (20’)

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca mødte Mallorca på udebane i første opgør efter landskampspausen, hvor fem spillere blev skadet. Det betød en del ændringer i startopstillingen til opgøret, hvor Piqué, Kessié og Fati fik pladser fra start. Det var lidt uventet Balde der blev placeret på den for ham uvante plads som højre back.

Mallorca stillede sig frivilligt tilbage foran eget felt og overlod initiativet til Barca, der straks begyndte deres søgen efter huller i hjemmeholdets forsvar. Det var ikke let og i stedet var det Mallorca der afsluttede for første gang med et skud over mål, hvor der blev hjørne. På det hjørnespark snorksov Barcas forsvar så Galarreta kom fri til en helt åben mulighed, men også her strøg bolden over mål. Der skulle gå et kvarter inden at Barca afsluttede for første gang, da Dembélé sendte bolden langt over mål.

Barca fortsatte med at dominere klart. Bolden blev kombineret rundt og det gav udbytte i det 20 minut. Ansu Fati tog et par gode træk og sendte Lewandowski mod mål og her viste polakken stor koldblodighed. Han tog et enkelt træk ind i banen, hvorefter han sendte bolden i nettet ved foden af fjerneste stolpe. Klassemål af Barcas topscorer og så stod det 0-1. To minutter efter fik Lewandowski en ny mulighed på en flot frispilning af Busquets, men her sad bolden i hænderne på målmanden. Barcas føring fik ikke Mallorca længere frem på banen og derfor foregik det meste på catalanernes præmisser.

Da uret havde rundet den halve time lykkedes det for hjemmeholdet at få rykket spillet længere frem på banen nogle få minutter. Det gav en kæmpe chance til Costa tæt foran mål, men Ter Stegen hev en ren klasseredning frem og forhindrede en scoring. Vigtig aktion af tyskeren. Kampen blev mere intens og stemningen blev ophedet mellem spillerne. Det medførte en del gule kort i halvlegens slutfase, hvor Barcas assistenttræner Oscar Hernández fik rødt kort for at brokke sig. Ingen af holdene lykkedes med at skabe noget inden pausen, hvor Barca kunne trække sig tilbage med en 0-1 føring.

Det var Mallorca der lagde bedst ud efter pausen, hvor de i det 50. minut havde et hovedstød tæt forbi mål. Kort efter måtte Ter Stegen hive en ny redning frem på en afslutning fra en spids vinkel fra Sánchez. Der var ikke den store fart i Barcas spil og bolden blev spillet meget på tværs uden at der blev skabt noget, alt imens at Mallorca lurede på muligheden for at slå kontra. Der manglede tydeligvis idéer i Barcas spil overfor hjemmeholdets solide defensive opstilling. Man skulle hen til en times spil før Barca afsluttede for første gang efter pausen, men skuddet fra Kessié strøg tæt forbi mål.

Kort efter skiftede Barca ud for første gang, da Raphinha og Pedri afløste Fati og Kessié. Barca fortsatte med at være klart mest på bolden, men fortsat uden at få andet ud af det, end at de holdt hjemmeholdet fra at skabe noget. Næste afslutning fra Barcas side kom i det 71. minut, da Alba sendte bolden langt over mål efter et hjørnespark. Mallorca spillede ikke længere med samme intensitet og Barca virkede i kontrol, selvom det ikke for alvor var overbevisende hvad de foretog sig.

I det 78. minut lykkedes kombinationerne endelig for Barca, ds Gavi spillede Pedri helt fri i feltet, men i stedet for at afslutte selv, sendte Pedri en forgæves pasning mod Lewandowski. Den situation burde der være kommet mere ud af. Lige efter kom Sergi Roberto og Torres på banen i stedet for Alba og Dembélé. Mallorca var tvunget til at satse og det gav dem to afslutninger indenfor samme minut, men uden at det for alvor var tæt på. Satsningen gav mere plads og det gav en god mulighed til Sergi Roberto, men målmanden afværgede. Lige efter var det uhyre tæt på en udligning, da Kang-In kom fri og afsluttede, men bolden sneg sig forbi mål. Mere skete der ikke og Barca fik de tre vigtige point, men uden at der var tale om nogen overbevisende præstation. 

.:FORSIDE:.