Referat: New York Red Bulls - FC Barcelona 0 - 2

// USA

FC Barcelona:
 Ter Stegen (Iñaki Peña 72'); Araujo (Sergi Roberto 46'), Eric Garcia (Pjanic 61'), Andreas Christensen (Piqué 46'), Jordi Alba (Balde 61'), Busquets (Nico 61'), Frenkie de Jong (Pedri 46')(Pablo Torre 78'), Gavi (Kessie 46'), Raphinha (Aubameyang 61'), Dembélé (Ansu Fati 46'), Lewandowski (Memphis 72')

Mål: 0-1 Dembélé (40’), 0-2 Memphis (87')

Natten til søndag spillede Barca den sidste træningskamp i denne omgang under opholdet i USA, da man mødte New York Red Bulls. Xavi bød på en potent angrebstrio med Raphinha, Dembélé og Lewandowski, mens også danske Andreas Christensen startede inde i forsvaret.

Barca satte sig straks på spillet fra kampens start, hvor det hurtigt stod klart, at det fungerede særdeles godt med Dembélé og Raphinha på hver sin kant. Efter ni minutter var det franskmanden, som kombinerede med Lewandowski, men polakken missede tæmningen i hvad der ellers var en stor chance. Fem minutter senere var hjemmeholdets Yearwood tæt på med et godt skud, som strøg lige over mål.

Herefter satte Barca tempoet op og fra det 17. til det 23. minut havde Lewandowski tre store chancer, som burde være blevet omsat til mål. To af afslutninger gik dog lige over, mens den sidste blev taget af keeperen. Den polske angriber viste særdeles gode takter i spillet og med sine bevægelser, men manglede den sidste skarphed og det sidste held foran mål.

FCBSHOP art

Efter 40 minutter var det i stedet Dembélé, som fortsatte de flotte takter fra træningskampene. Franskmanden spillede flot sammen med Raphinha og hamrede derefter bolden i mål ved fjerneste stolpe. 0-1 til Barca, som var stillingen ved pausen efter en halvleg, hvor især det catalanske angreb havde vist gode takter.

Som ventet foretog Xavi adskillige ændringer i pausen. Ind kom Piqué, Pedri, Kessie, Ansu Fati og Sergi Roberto i stedet for Christensen, De Jong, Gavi, Dembélé og Araujo. Noget der dog ikke ændrede sig var de mange chancer til Lewandowski, som både efter 53 og 58 minutter måtte se hjemmeholdets målmand redde afslutningerne. Efter en times spil gik Busquets, Jordi Alba, Eric Garcia og Raphinha ud, og ind kom Nico, Balde, Pjanic og Aubameyang.

Efter 68 minutter var det Ansu Fati, som modtog bolden i feltet og flugtede bolden lige over mål. Kort efter blev Lewandowski og Ter Stegen taget ud, og ind kom Memphis og Iñaki Peña. De kunne se Aubameyang misbruge en stor chance efter et frispark af Memphis, inden Ansu Fati sendte en afslutning forbi mål. Efter 82 minutter modtog hjemmeholdets Daniel Edelmand et direkte og fortjent rødt kort for en hård og alt for sen tackling på Pablo Torre.

Det gav Barca et endnu større overtag, som gav pote efter 87 minutter. Her sendte Pjanic en lang aflevering af sted til Memphis, som udnyttede en misforståelse mellem forsvarsspilleren og målmanden til at stjæle bolden og sende den i mål. 0-2 til Barca som blev kampens resultat.

Dermed blev det til en fortjent sejr til Barca, som der var gode momenter i spillet, hvor der blev skabt masser af chancer, men hvor man brændte for meget. Især Robert Lewandowski måtte gå skuffet på banen efter et hav af brændte chancer, men det positive var, at han kom frem til dem. Nu går turen tilbage til Barcelona, hvor det gælder Gamper-opgøret Pumas den 7. august.