fbpx

Referat: Real Madrid – FC Barcelona 0 - 1

FCBARCELONA.DK - 24.07.22

© Getty Images
// El Clásico // Real Madrid

FC Barcelona: Ter Stegen (Peña 61’), Araujo (Dest 61’), Christensen (De Jong 46’), García (Piqué 61’). Alba (Balde 46’), Busquets (Nico 61’), Gavi (Kessie 46’), Pedri (Sergi Roberto 61’), Raphinha (Memphis 61’), Fati (Dembélé 46’), Lewandowski (Aubameyang 46’)

Mål: 0-1 Raphinha (27’)

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca og Real Madrid mødtes i en Clásico i Las Vegas og selvom der var tale om en træningskamp tidligt på sæsonen, stod der ære på spil mellem ærkerivalerne. Xavi overraskede ved at have nytilkomne Lewandowski med fra start, selvom polakken kun har trænet få gange med sit nye hold.

Barca lagde klart bedst ud med god fart i bolden og et energisk genpres højt på banen. Det betød at bolden var klart mest på catalanske fødder, men der skulle gå 10 minutter før det udmøntede sig i en afslutning. Her blev Lewandowski sendt afsted på en omstilling og han afsluttede resolut i feltet med et hårdt skud, men Courtois målet afværgede til hjørne.

Første gang Real Madrid viste tænder var først i det 18. minut, men så var det til gengæld også rigtig tæt på. Valverde afsluttede fra kanten af feltet med et knaldhårdt skud, der prellede af på stolpen oppe ved sammenføjningen. To minutter efter var det Barca der kunne være kommet foran da Pedri opsnappede en bold i feltet og spillede Fati helt fri tæt foran mål, men hans skud sneg sig forbi mål. I det 27. minut blev Barca belønnet for sit høje pres, da en Madrid-spiller sendte bolden direkte i fødderne på Raphinha. Han afsluttede med et skud hvor bolden sad helt oppe i målkrydset uden chance for Courtois. Flot mål af Raphinha og 1-0 til Barca.

Barca var tæt på igen i det 32. minut, da Raphinha fandt Lewandowski i feltet til en åben chance, men polakkens skud blev blokeret til hjørne. Madrid havde det tydeligvis svært med Barcas effektive pres, for de havde svært ved at holde på bolden særligt længe af gangen. De hvide var dog farlige i det 38. minut, da Vinicius trak fri og kom ind i feltet, men en god aktion af Christensen fik stoppet brasilianeren. Der opstod dramatik i halvlegens næstsidste minut da Alba trak i nødbremsen overfor Rodrygo. Madrids spillere var rasende og det blev til håndgemæng mellem spillerne. Mere skete der ikke i første halvleg, hvor Barca havde været bedst og fortjent var foran.

Xavi skiftede fem spillere ud i pausen, hvor Balde, De Jong, Kessie, Dembélé og Aubameyang afløste Alba, Christensen, Gavi, Fati og Lewandowski. Det betød at Raphinha rykkede over i venstre side, mens De Jong tog plads i det centrale forsvar.

Barca lagde ud efter pausen med at skabe et par farlige situationer, men uden at der blev afsluttet. Det gjorde til gengæld Tony Kroos i det 53. minut, men bolden gik et stykke over Ter Stegens mål. Kort inden at uret rundede en time kunne der være blevet udlignet, da Madrid kombinerede sig forbi Barcas forsvar, men afslutningen fra Asensio sneg sig forbi fjerneste stolpe.

Efter en times spil blev der seks nye spillere på banen, da Iñaki Peña, Piqué, Sergi Roberto, Dest, Memphis og Nico afløste Ter Stegen, Eric Garcia, Araujo, Raphinha Sergio og Pedri. De mange Madrid-fans på Allegiant Stadium i Las Vegas buede hver eneste gang Piqué rørte bolden. Også Madrid skiftede flittigt ud og de mange ændringer brød kampens rytme en periode.

Spillet bølgede frem og tilbage, uden at nogen af holdene for alvor havde et overtag. Der var dog mest fart i Barcas spil og det var tæt på at give udbytte efter 70. minutter, da Sergi Roberto spillede Kessie fri i feltet, men han måtte se Courtois hive en flot redning frem. Et kvarter før tid burde Barca havde fået et straffespark, da bolden ramte en Madrid-spiller på hånden i feltet, men dommeren så det ikke og der blev ikke brugt VAR i Las Vegas.

Madrid begyndte at presse på i slutfasen for at få udlignet og Barca havde sværere ved at holde på bolden. I det 85. minut var Barca dog tæt på at øge sin føring, da Kessie satte en omstilling op hvor Dembélé kom fri i feltet, men igen viste Courtois høj klasse med en redning til hjørne. Lige efter skabte Barca en ny farlig situation, men igen greb Courtois ind og afværgede. Også Madrid var farlige i slutfasen, hvor Mariano i næstsidste minut kom til en åben chance, men hans hovedstød gik et stykke forbi mål.  Dermed var det ikke slut, for i overtiden forsøgte Dest sig fra distancen, men også her reddede Courtois til hjørne.

Mere skete der ikke og Barca vandt fortjent El Clásico med 1-0 efter et opgør hvor de havde haft bolden mest og skabt klart flest chancer.

.:FORSIDE:.