fbpx

Referat: Real Madrid – FC Barcelona 1 - 3

FCBARCELONA.DK - 15.01.23

© Getty Images
// Supercup // Real Madrid

FC Barcelona Ter Stegen, Araujo (Garcia 86’), Koundé, Christensen, Balde, Busquets, De Jong (Kessié 86’), Pedri (Sergi Roberto 89’), Gavi (Fati 89’), Dembélé (Raphinha 78’), Lewandowski

På bænken sidder Peña, Tenas, Bellerín, Sergi Roberto, García, Alba, Alonso, Kessié, Torre, Fati, Memphis og Raphinha

Mål: 0-1 Gavi (33’), 0-2 Lewandowski (45’), 0-3 Pedri (69’), 1-3 Benzema (90’)

Barca og Real Madrid mødtes i finalen i den spanske Supercup, et opgør der blev spillet i Riyadh i Saudi Arabien. Xavi indledte noget overraskende opgøret med kun to angribere og fire mand på midtbanen. Der var Araujo der tog pladsen som højre back for at dække Vinicius Junior op på kanten

Begge mandskaber lagde lidt forsigtigt ud for at komme i gang, men som tiden skred frem, kom Barca mere og mere på bolden og fik et overtag. Det var tæt på at give resultat i det 11. minut, da Lewandowski headede tæt over mål. Var bolden gået ind, var målet dog nok blevet annulleret for offside. To minutter efter var det uhyre tæt på Barca-scoring, da Lewandowski afsluttede fra kanten af feltet. Courtois i målet fik hånden på, så bolden tog stolpen og på riposten bankede Balde bolden i sidenettet.

Real Madrid havde tydeligvis svært ved at skabe noget, men i det 18. minut var det dem der var tæt på. Bolden blev sendt ind til Benzema i feltet og hans hovedstød strøg tæt forbi mål. Barca fortsatte med at dominere spillet og de holdt fuldstændig Madrid fra at komme fremover banen. Barca havde dog svært ved at komme til chancer, men det blev der lavet om på i det 33. minut. Efter en god erobring af Busquets, endte bolden hos Lewandowski. Han spillede videre til en fri Gavi, der køligt løftede bolden over Courtois i målet. 0-1 til Barca og Xavi jublede på sidelinjen.

Madrid-spillerne virkede rystede og Barca trådte endnu mere på speederen for at udnyttet momentet. De hvide blev sat under pres i halvlegens sidste minutter og det gav resultat netop som uret havde rundet de 45. minutter. De Jong satte en god omstilling i gang hvor Gavi fik frit løb mod mål. Han bevarede roen og fandt en komplet fri Lewandowski foran mål og her svigtede han ikke. 0-2 til Barca efter en flot og særdeles effektiv første halvleg.

Madrid forsøgte at tage initiativet fra starten af anden halvleg og det lykkedes for dem i et vist omfang, men uden at de fik skabt noget farligt. Deres satsning gav samtidig mere plads og det udnyttede Barca i det 51. minut, hvor Dembélé blev sendt alene mod mål, men Courtois hev en flot fodparade frem. Her kunne franskmanden have lukket finalen. Få minutter senere lagde Busquets en god bold til Lewandowski der afsluttede fra en spids vinkel, men Courtois afværgede til hjørne.

Trods de gode muligheder var Xavi ikke tilfreds ude på sidelinjen, for bolden blev ofte smidt hurtigt væk i opspillet. Det varede dog ikke længe før at Barca-træneren stod og jublede, for i det 69. minut blev der scoret til 0-3. Gavi opsnappede en bold på midten og spillede videre til Lewandowski, for hurtigt at få den tilbage. Her spillede Gavi tæt ind foran mål, hvor Pedri sikkert sendte den i nettet til 0-3. Madrid skiftede et par mand ud i yderligere en satsning og et kvarter før tid sendt Asensio et godt skud afsted fra distancen, men ikke noget der gav Ter Stegen problemer. Barcas spillere virkede flyvende og kombinerede bolden frækt rundt, forbi de fortvivlede modstandere, der blot kunne stå og kigge på.

Først i det 78. minut skiftede Xavi ud for første gang, da Dembélé blev afløst af Raphinha. Real Madrid havde ikke givet op og 10 minutter havde Rodrygo en farlig afslutning, hvor Ter Stegen kom ud i fuld længde og reddede. Barca satsede ikke længere 100% fremad banen. Det handlede mere om at holde på bolden og forhindre Madrid i at få reduceret. Med få minutter tilbage kom Kessié, García, Fati og Sergi Roberto på banen i stedet for De Jong, Araujo, Gavi og Pedri. Minutterne gik og da man var nået ind i overtiden, lykkedes det for Benzema at sætte et trøstmål ind, hvor Barcas forsvar tog lidt løst på tingene.

Det ændrede dog ikke på at Barca hentede en sikker sejr efter en overlegen indsats mod ærkerivalerne.

.:FORSIDE:.