fbpx

Referat: Real Valladolid – FC Barcelona 3 - 1

FCBARCELONA.DK - 23.05.23

© Getty Images
// Valladolid

FC Barcelona: Ter Stegen (Peña 46’), Sergi Roberto (Kessié 46’), Christensen, Alonso, Balde, García, De Jong, Torre (Torres 63’), Gavi (Fati 76’), Raphinha (Dembélé 63’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Alba, Busquets, Kessié, Dembélé, Fati, Torres og Casadó

Mål: 1-0 Christensen, selvmål (2’), 2-0 Larin, straffe (22’), 3-0 Plata (73’), 3-1 Lewandowski (84’)

Xavi ændrede en del på holdet i forhold til de foregående kampe, da Barca mødte Valladolid på udebane. Det gav en plads fra start til Eric García, Sergi Roberto og Pablo Torre, mens Alba, Busquets og Dembélé startede ude.

Artiklen fortsætter under annoncen


Kampen fik en skidt start for Barca, for i det andet minut satte Andreas Christensen hovedet på et indlæg fra hjemmeholdet og bolden strøg uheldigt i nettet bag Ter Stegen til 1-0. Barca satte sig på spillet og var klart mest på bolden og alligevel var det Valladolid der kom til kampens næste mulighed i det 13. minut, men Ter Stegen stod hvor han skulle på afslutningen fra Machis. Minuttet efter var det uhyre tæt på en udligning på en god afslutning af Raphinha, men den tidligere Barca-keeper Masip leverede en klasseredning.

Barca fik sat Valladolid under pres, men i det 20. minut koksede det igen i det catalanske forsvar, da Ter Stegen kom skidt ud til en bold med det resultat, at Eric García begik et dumt straffespark. Det takkede Larin for ved sikkert at gøre det til 2-0. Frustrationerne lyste ud af ansigterne på Barcas spillere, for to store fejl havde kostet to mål. Barca kæmpede for at komme tilbage og det var tæt på at lykkes i det 29. minut, da Raphinha forsøgte sig igen, men Masip afværgede flot til hjørne. På det hjørnespark fik Christensen hovedet på bolden tæt foran mål, men Masip stod på selve stregen og afværgede. Her manglede Barca de sidste marginaler.

Det gjorde de også et par minutter senere, da Lewandowski sendte et skud tæt forbi. Barca dominerede klart og pressede hjemmeholdet, der tog alle de pauser de kunne få. Man skulle dog helt en til det 43. minut før at Barca afsluttede igen, hvor Raphinha sendte et direkte frispark over mål. Kort efter fik Sergi Roberto hovedet på efter et hjørnespark, men også her gik bolden over. Mere skete der ikke i en skuffende første halvleg af Barca, der selv var skyld i, at de var bagud med 2-0.

Barca skiftede to spillere ud i pausen, hvor Peña og Kessié afløste Ter Stegen og Sergi Roberto. Barca fortsatte med at dominere, men det var hjemmeholdet der afsluttede først efter pausen på en omstilling i det 50. minut, hvor bolden sad i handskerne på Ter Stegen. Trods et klart overtag lykkedes det ikke for Barca at skabe noget fremad banen. Bolden blev spillet meget rundt, men Valladolid havde ingen problemer med at stoppe hvad der kom. Samtidig var hjemmeholdet farlig på omstillinger og det så man efter en times spil, hvor et indlæg gik igennem Barcas forsvar og tog stolpen.

Da uret havde rundet en time, kom Dembélé og Torres på banen i stedet for Raphinha og Torre. Det ændrede ikke det store, for den catalanske offensiv virkede tandløs og uden energi. Det var tydeligt at der motivation til forskel på de to hold, hvor Valladolid kæmpede for at blive i La Liga. Det så man i det 73. minut, hvor de fik sat en effektiv omstilling op, hvor Plata sluttede med at sende bolden i nettet. Flaget var oppe for offside, men VAR viste at Eric Garcia ophævede offsiden og så stod det 3-0. Lige efter blev Gavi afløst af Fati.

Sammenbruddet var en realitet for Barca og i det 78. minut sejlede deres forsvar igen på en omstilling, hvor forsøget fra Rosa tog stolpen. Barcas spillere virkede opgivende på en aften, hvor de slet ikke kunne få det til at fungere. I det 84. minut var det endelig noget der lykkedes for Barca, da De Jong sendte Lewandowski alene mod mål. Polakken trak køligt forbi målmanden og sendte bolden i nettet fra en spids vinkel. Kort efter fik Torres hovedet på et indlæg, men uden problemer for Masip. Mere skete der ikke og Barca skuffede stort med et 3-1 nederlag på en aften, hvor motivationen gjorde forskellen.

.:FORSIDE:.