fbpx

Referat: UD Almería – FC Barcelona 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 26.02.23

© Getty Images
// Almeria

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Torre 76’), Christensen, García (Araujo 66’), Alba (Alonso (66’), Busquets (Alarcón 76’), De Jong, Gavi, Kessié (Raphinha 46’), Torres, Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Araújo, Alonso, Koundé, Balde, Torre, Raphinha og Alarcón

Mål: 1-0 Al Bilal (24’)

Barca skulle forsøge at komme sig over skuffelsen i Europa League, da de besøgte bundholdet Almería i ligaens 23. runde. Her ændrede Xavi på flere positioner og det betød blandt andet en sjælden startplads til Ferran Torres.

Artiklen fortsætter under annoncen


Almería lagde friskt ud og dominerede uventet i kampens første minutter, hvor Barca slet ikke kunne få gang i spillet. Meget af spillet foregik på midten af banen og ingen af holdene lykkedes med at skabe farlige situationer. Problemerne fortsatte for Barca, for der manglede fart i bolden og idéer fremad banen. Ude på sidelinjen så man en tydeligt frustreret Xavi råbe sine spillere op. Barca kom efterhånden lidt bedre med og fik i perioder presset Almería tilbage foran eget felt, men her stod de med fem spillere i bagerste kæde og det gjorde det svært at finde plads. Det blev kun til et par forkølede forsøg af Alba og Sergi Roberto.

Mens det så ud til at Barca var ved at sætte sig på kampen, bragte Almería sig foran i det 24. minut. Det skete på en lang bold op af banen, hvor Andreas Christensen slet ikke kunne følge med Al Bilal, der bankede bolden i nettet via undersiden af overliggeren. 1-0 til hjemmeholdet. Få minutter efter brændte det igen på foran Barcas mål, da Baptistao akrobatisk afsluttede fra en spids vinkel, men Ter Stegen afværgede til hjørne.

Barcas spillere virkede modløse og kunne ikke finde svar på modgangen. Det idéforladte spil forsatte og ingen viste ansvar. Intet lykkedes for Gavi eller Lewandowski, mens Torres havde nogle udemærkede indlæg, der dog ikke udmøntede sig i afslutninger. Almería forsvarede sig godt og når Barca endelig så ud til at få skabt en farlige situation, missede de sidste pasninger. Barca var derfor ikke i nærheden af en udligning inden dommeren fløjtede til pause efter 45 sløje minutter af catalanerne.

Xavi reagerede ved at sende Raphinha på banen fra anden halvlegs start i stedet for Kessié. Barca satte sig på spillet og fik Almería presset tilbage, men man kunne se, at andalusierne er vant til at forsvare sig. De afviste de indlæg der kom og virkede ikke stressede over, at gæsterne havde bolden klart mest. Barca forsøgte at finde huller i Almerías defensiv, men uden held. Modsat fungerede det catalanske genpres, så bolden hurtigt blev erobret tilbage når den var mistet.

Midt i halvlegen foretog Xavi en dobbelt udskiftning, da Araujo og Alonso afløste García og Alba, sandsynligvis for at styrke hovedspillet på dødbolde. Samtidig gik Barca over til et tremands forsvar. Man skulle hen til det 72. minut før Barca viste tænder for første gang efter pausen, da Torres sendte et indlæg afsted, som strøg tæt forbi stolpen. Kort efter fik Araujo en åben hovedstødschance efter et hjørnespark, men han afsluttede svagt forbi mål. Med et kvarter tilbage foretog Xavi et par overraskende udskiftninger, da Sergi Roberto og Busquets blev afløst af de uerfarne Pablo Torre og Angel Alarcón.

Netop Alarcón sendte et godt skud af sted i det 82. minut, men keeperen kom ned og afværgede. Xavi sendte Araujo permanent frem i feltet og det var tæt på at give resultat i det 86. minut, da han var uhyre tæt på at få hovedet på et indlæg fra Torres. Barca kastede alt frem og satsede på høje indlæg, mens Almería forsvarede sig med alle mand. I det fjerde tillægsminut blev Barca fanget højt på banen, så Embarba kom helt alene igennem, men Ter Stegen kom godt ud af målet og fik afværget. Mere skete der ikke og Barca inkasserede et skuffende nederlag efter en skidt indsats i Almería.

.:FORSIDE:.