fbpx

17 år siden at Barca senest fyrede en træner

FCBARCELONA.DK - 14.01.20

© Getty Images
// Valverde // van gaal

Med flere timers forsinkelse kunne Barca sent i går aftes melde ud, at man stoppede samarbejdet med Ernesto Valverde i utide. Det er første gang i næsten 17 år at det sker. Seneste tilfælde var Louis van Gaal i 2003.

Barca har ikke for vane at fyre sine trænere i utide, for det er ikke sket i 17 år, lige indtil at Barcas ledelse i går besluttede, at sige farvel til Ernesto Valverde.

Louis van Gaal oplevede det samme for næsten præcist 17 år siden, da han var i gang med sin anden periode som Barca-træner. Hans fyring skete den 26. januar 2003. Dengang lå holdet på en 12. plads efter et 0-2 nederlag til Celta Vigo. Det fik den daværende præsident, Joan Gaspart, til at sige farvel til hollænderen.

Siden er fulgt Radomic Antic, Frank Rijkaard, Pep Guardiola, Tito Vilanova, Tata Martino og Luis Enrique. Alle disse er stoppet på eget initiativ eller når deres kontrakt udløb.

Til sammenligning ligger Valverdes Barca på en førsteplads i ligaen og er stadig med i Champions League og Copa del Rey. Det er et godt billede af, hvordan kravene har ændret sig med årene.

.:FORSIDE:.