fbpx

34 år siden at Barca sidst spillede den 31. december

FCBARCELONA.DK - 25.12.22

// La Liga

Barca tager hul på ligaen efter VM-pausen med lokalderbyet mod Espanyol, et opgør der spilles på årets allersidste dag. Man skal hele 34 år tilbage i tiden for at finde det seneste eksempel på en kamp den 31. december.

Det er den lange VM-pause der har tvunget La Liga til at bryde en gammel regel om, at der holdes fri i La Liga mellem jul og nytår. Det blev indført i 1991 og siden dengang har julefreden altså sænket sig over den hjemlige turnering.

Artiklen fortsætter under annoncen


I år spilles 15. runde, og altså den første efter VM, den 29., 30. og 31. december. La Liga har lagt tre kampe på årets sidste dag, hvor Barca og Espanyol mødes kl. 14.00, mens de to andre kampe spilles kl. 16.15.

Man kunne frygte at udeholdet ville få svært ved at nå hjem til nytårsfestlighederne, men her har La Liga nemlig tænkt sig om. De tre kampe den 31. december er alle hvad man kan kalde lokalopgør, for udover Barca-Espanyol, er der tale om Real Sociedad-Osasuna og Villarreal-Valencia. Her venter der ingen lange hjemrejser for udeholdene.

Det er 34 år siden at Barca senest spillede den 31. december. Det skete i 1988 da Johan Cruyff var træner. Dengang tog holdet til Madrid og besejrede Atlético med 1-3 på scoringer af Robert, Lineker og Bakero.

Et kig i historiebøgerne viser, at det før 1991, hvor juleferien altså blev indført, var normalt at spille på årets sidste dag, for Barca har prøvet det hele 12 gange tidligere..:FORSIDE:.