fbpx

Avis: Barca er klar til at gennemtvinge lønnedgang

FCBARCELONA.DK - 26.03.20

© Getty Images
// Coronavirus

De seneste dage har Barca haft en dialog med sine spillere om en nedgang i lønnen som følge af Corona-virussen, men det kniber tilsyneladende med at blive enige. Nu skulle Barca være klar til at tvinge en lønreduktion igennem.

Barcas ledelse håber stadig at kunne nå til enighed med spillerne i samtlige professionelle sportsgrene i klubben, der udover fodbold for kvinder og mænd, også omfatter basketball, håndbold og rullehockey, for at nævne de mest betydningsfulde.

Udspillet skulle være en lønnedgang på 70% i den periode Corona-virussen lukker landet ned, gældende fra den 14. marts. I følge avisen Sport har spillerne modsat foreslået at gå 30% ned i løn, men gældende for hele sæsonen.

Forskellen på de to modeller er, at med spillernes forslag ved de præcist hvor meget det vil koste dem at gå ned i løn, mens ingen ved hvor længe corona-pausen kommer til at vare.

Hvilken løsning der er bedst for klubben kan man først vide, når der igen kan spilles fodbold. Spillernes udspil tolkes ikke et udtryk for ikke at ville hjælpe, men for at kende de økonomiske konsekvenser for alle, inklusiv for Barca.

Barcas ledelse hælder dog mest til de 70% i den periode hvor der ikke er indtægter og der findes en regel på det spanske arbejdsmarked, den såkaldte ERTE, som klubben kan tage i brug. Den giver en arbejdsgiver mulighed for at skære i lønningerne, hvis der i en periode er sæsonudsving eller andre begivenheder, der i en periode giver store fald i indtægterne.

Ifølge avisen Sport skulle Barca angiveligt være klar til at tage ERTE i brug meget snart, hvis man ikke bliver enig med sine spillere. Man vurderer ikke, at der er råd til lange forhandlinger.

En mindelig løsning som alle bakker op om er dog klart at foretrække, da tvang kun vil forværre forholdet mellem ledelsen og spillerne, et forhold der i forvejen har været noget anstrengt denne sæson.

.:FORSIDE:.