fbpx

Avis: Barca har intet hørt om mulig CL-eksklusion

FCBARCELONA.DK - 23.12.23

// Champions League

Nyheden om, at UEFA overvejer at ekskludere Barca fra Champions League, har taget overskrifterne i den catalanske presse. I den catalanske klub har man dog angiveligt intet hørt direkte fra UEFA.

Det var den tyske avis Welt am Sontag der i går kunne berette, at UEFA undersøger mulighederne for en mulig eksklusion af Barca fra Champions League, forbi klubbens regnskaber ikke opfylder reglerne.

I dag skriver avisen Sport, at ingen i FC Barcelona har hørt noget om sagen. Nyheder fra Welt am Sontag skaber derfor undren, ikke mindst fordi Barca uden problemer har fået godkendt alle sine regnskaber af La Liga, der har nogle af de mest strikse regler i europæisk fodbold.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det er indtægterne fra Barcas salg af diverse aktiviteter og rettigheder der skulle være årsag til UEFA's fokus på klubbens regnskaber. Her er organisationen tilsyneladende ikke overbevist om, at alt er gået rigtigt til i henhold til UEFA's regler.

UEFA's overvejelser skulle gå på en eksklusion fra næste sæsons Champions League, samt muligvis en eller to sæsoner mere. Det vil være en hård straf for Barca, for det vil betyde et massivt fald i klubbens indtægter.

De catalanske medier hæfter sig ved sammenfaldet af, at nyheden om den den mulige eksklusion kommer dagen efter EU-domstolens afgørelse om, at UEFA ikke må sanktionere klubber der overvejer at stifte deres egen Super League.

Derfor er det ikke så mærkeligt at der spekuleres i, at UEFA selv har sat nyheden i omløb, for at lægge pres på Barca for at stoppe planerne med den nye Super League..:FORSIDE:.