fbpx

Avis: Xavi håber stadig på Zubimendi-skifte

Peter Vyff - 13.12.22

// Martin Zubimendi
topbar222

Ledelsen har i lang tid søgt efter en fremtidig erstatning for Sergio Busquets, og i den forbindelse er Martin Zubimendi fra Real Sociedad ofte blevet nævnt. Det skyldes især Xavi, som eftersigende skulle have høje tanker om baskeren.

Sergio Busquets forventes snart at tage stilling til hans fremtid hos Barca, hvor han har tilbragt hele sin karriere. Catalaneren er sandsynligvis i gang med hans sidste sæson på Camp Nou, hvilket betyder, at ledelsen har fået travlt med at finde hans afløser på midtbanen.

Barca er derfor blevet sat i forbindelse med en række spillere, og der dukker nye navne op hver eneste uge. Catalanerne har dog i lang tid haft øje på Ruben Néves fra Wolverhampton og Martin Zubimendi fra Real Sociedad, dog skulle ledelsen langt fra være enige om, hvilken spiller, der passer bedst ind på Camp Nou.

Artiklen fortsætter under annoncen


Præsident Joan Laporta foretrækker angiveligt Néves, hvilket i høj grad skyldes det stærke forhold til hans agent Jorge Mendes, samt det faktum, at han er væsentlig billigere end Zubimendi. Sociedad-spilleren forventes at koste minimum 65 mio. euro, hvilket er noget under de 45 mio. euro, som Néves er prissat til.

Cheftræner Xavi foretrækker dog klart Zubimendi, da hans kendskab til La Liga er stort, samt at hans spillestil allerede minder om Busquets'. Baskeren skulle eftersigende også føle sig ganske tilpas i en 4-3-3 opstilling, hvilket er et system, som Néves kun har deltaget i på landsholdet.

Derfor anser Xavi ifølge avisen Mundo Deportivo kun Zubimendi som Barcas eneste forstærkningsmulighed på midtbanen, og det er hans håb at ledelsen finder plads til baskeren i transferbudgettet. Det hele afhænger dog af, hvordan Barca opfylder de svære Financial Fair Play regler, hvilket skal overholdes før der kan tales om nyindkøb.

 

.:FORSIDE:.