fbpx

Xavi menes at have mistet tilliden til Oriol Romeu

Peter Vyff - 28.12.23

// Oriol Romeu

Oriol Romeu har langsomt måtte se sin startplads gå tabt, siden ankomsten til Barca i sommer. Xavi har eftersigende ikke længere den store tiltro til midtbanespilleren, som dog ikke forventes solgt til januar.

Det stod hurtigt klar for alle, at det ikke blev nemt at finde en afløser for Sergio Busquets, der forlod Barca efter sidste sæson. Klubbens økonomiske problemer betød, at ledelsen hurtigt måtte forkaste idéen om at hente en spiller fra øverste hylde, selvom spillere som Joshua Kimmich, Marcelo Brozovic og Martín Zubimendi blev sat i forbindelse med Barca.

Ledelsen endte istedet med at hente Oriol Romeu hos Girona, hvilket skabte en del skepsis blandt Barca-fans. Catalaneren formåede dog i starten af sæsonen, at modbevise en del af kritikerne, men som efteråret er forløbet, har han måtte sande, at hans startplads langsomt er forsvundet.

Artiklen fortsætter under annoncen


Den tidligere Southampton-spiller har istedet tilbragt tiden på bænken, hvor Xavi ofte har valgt at se helt bort fra Romeu. Cheftræneren har istedet benyttet sig af Ilkay Gündogan og Frenkie de Jong på den dybdeliggende midtbaneposition, på trods af at duoen ikke har deres største styrker i det defensive.

Det er der dog en helt naturlig årsag til, eftersom Xavi skulle have mistet tilliden til den 32-årige Romeu. Det skriver avisen Mundo Deportivo, der dog også samtidig understreger, at ledelsen ikke på nuværende tidspunkt har tænkt sig at sælge midtbanespilleren.

Catalaneren har ellers kun fået spilletid i fem af Barcas seneste femten kampe, selvom Xavi har måtte undvære en række nøglespillere på midtbanen. Ledelsen får dog svært ved, at sælge Romeu, som ikke har tiltrukket sig den store interesse, ligesom Barca ikke vil opnå den store besparelse, da hans lønniveau er så lavt.

La Masia-spilleren ser derfor ud til, at fortsætte sæsonen ud hos Barca, hvor det med al sandsynlighed bliver til kampe mod mindre modstandere og som indskifter. Men som situation har udspillet sig i efteråret, er sidste sæsons mesterhold pisket til sejr i hver eneste kamp, for at følge med topholdene Girona og Real Madrid, hvilket med stor sandsynlighed vil få indflydelse på Romeus spilletid.
.:FORSIDE:.