fbpx
Annonce

Barca bør tage alle tre point mod Valencia i aften

Simon Arun Vrábel - 29.10.22

// Valencia

Når Mestalla i aften danner rammen for kampen imellem Barca og Valencia i La Liga, bør catalanerne være i stand til at hente alle tre point, for Valencia er inde i en spillemæssig dårlig periode.

Den 12. spillerunde i La Liga byder for Barcas vedkommende på en tur 350 kilometer ned ad den spanske østkyst hvor Valencia byder op til dans. Catalanerne kommer fra en skuffende hjemmekamp hvor man blev udspillet af Bayern München, men værterne fra Valencia bør alligevel være en overkommelig opgave, da hverken deres nuværende form eller statistikken taler for en hjemmebanesejr på Mestalla.

Valencia er en traditionsklub med en stolt fortid, men alligevel har klubben i de seneste sæsoner kæmpet for at blande sig i den øverste halvdel af ligaen og igen i år roder klubben fra kystbyen rundt i midten af tabellen. Man skal således helt tilbage til sæsonen 2018/19 for at finde den sidste godkendte placering som var en fjerdeplads for holdet, som har vundet den spanske liga seks gange og Copa del Rey otte gange. I denne sæson har en række skuffende resultater placeret Valencia på en øjeblikkelig 9. plads, som også var dén placering man endte på i sidste sæson.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Det italienske ikon, Gennaro Gattuso, som i øjeblikket træner holdet, har fået en noget blandet start på denne sæson, for man har både vundet og tabt fire kampe, imens tre er endt uafgjort. De seneste fem kampe har dog budt på flere skuffelser, for man har kun vundet én af disse, mens tre er endt uafgjort og en enkelt kamp er blevet tabt. Den seneste kamp var dog et nederlag hjemme mod Mallorca og inden da fulgte to uafgjorte kampe mod Sevilla og Elche, så catalanerne møder et Valencia-hold i mere modgang end medgang.

Statistikken taler heller ikke for en sejr til hjemmeholdet, for i de seneste 30 indbyrdes opgør har catalanerne kun tabt tre gange og kun én gang siden 2007 har det været på Valencias hjemmebane Mestalla. Samtidig indikerer målscoreren mellem de to hold, fordelt på de sidste fem kampe, da også et betydeligt overtag til Barca. Valencia har nemlig scoret otte mål imens catalanerne står noteret for 12 mål da de seneste to kampe er endt 1-4 og 3-1 i Barcas favør.

Alt det til trods, så har Valencia et spændende mandskab med flere individuelle profiler som kan gøre en forskel. I forsvaret spiller på den venstre back José Luis Gayà som igennem flere sæsoner har været rygtet til Barca som Jordi Albas afløser, indtil han for nylig forlængede sin nuværende kontrakt.

På midtbanen spiller et endnu mere velkendt ansigt, nemlig Ilaix Moriba, som fik sin fodboldopdragelse på La Masia. Moriba forlod dog den catalanske storklub i sidste sommer, da parterne var meget langt fra hinanden i forhold til en kontraktforlængelse og efter en turbulent tilværelse i tyske Leipzig, er den 19-årige midtbanespiller blevet en fast del af Valencias midtbane. Helt i front spiller Edinson Cavani som ud over 133 kampe for Uruguays landshold er holdet topscorer med fire mål.

Afslutningsvis er Barca-spilleren Nico i øjeblikket udlejet til Valencia, hvor han har fået spilletid i 10 ud af 11 mulige kampe, men den såkaldte ”frygt-klausul” i lejeaftalen gør, at det ikke forventes at han spiller lørdag aften.

Aftenkampen spilles på Mestalla i Valencia som har kapacitet til 55.000 tilskuere og det forventes at stadion er fyldt når dommerfløjten blæser kl. 21.00 i aften. Den kan ses på TV2 Sport X.

 

.:FORSIDE:.