fbpx

Barca følger den anspændte situation i Mellemøsten

Magnus Wind - 08.01.20

© Getty Images
// Supercup

Barca ankom i går til Saudi Arabien forud for deltagelsen i den spanske Supercup. Klubben følger den anspændte situation i Mellemøsten. Der forventes dog ingen problemer under opholdet i Jeddah, der er værtsby for supercuppen.

Man siger tit at sport og politik ikke skal blandes sammen. Dog har Barca i denne sæson været indblandet i situationer, hvor det alligevel er sket. Først med den urolige situation i Catalonien, som førte til en udsættelse af El Clásico tilbage i oktober, og nu i Saudi Arabien, hvor den spanske Supercup skal afholdes. Mellemøsten har i de seneste dage oplevet stigende kritiske spændinger, hvilket betyder at Barcas følger situationen tæt. Det skriver avisen Sport.  

Det hele startede fredag d. 3. januar, da USA dræbte generalmajor Qasem Soleimani, Irans næstmest magtfulde mand. I dag svarede iranerne så igen, ved at angribe to amerikanske flybaser i Irak med missiler.

Barca frygter, at hvis situation i Mellemøsten eskalerer og bliver mere kritisk, kan det betyde restriktioner på fly ind og ud af området. Dette ville medføre, at truppen kan få vanskeligheder ved at flyve hjem til Catalonien, når turneringen er slut. Dog forventes det, at klubben ikke vil løbe ind i nogle problemer, da Jeddah ligger langt fra den Persiske Golf, Iran og Irak.

Det vil i sidste ende være Barca-præsident Josep Maria Bartomeu der beslutter, om der skal ske ændringer i det planlagte program. Bartomeu er med i Saudi Arabien.

Catalanerne spiller første kamp i den spanske Super Cup i morgen torsdag kl. 20.00.

.:FORSIDE:.