fbpx
Annonce

Barca fremlægger regnskab der skaber optimisme

FCBARCELONA.DK - 07.10.22

// Økonomi

Barca var en i klub i knæ rent økonomisk og er det for så vidt stadig. Alligevel skaber regnskabet for sidste sæson optimisme, for det viser et pænt overskud, men gælden er stadig stor og tynger meget.

På søndag afholdes der generalforsamling i FC Barcelona og i den forbindelse fremlagde klubben i går regnskab for sæsonen 2021/22 og budget for den indeværende sæson. Vicepræsident Eduard Romeu gennemgik hovedtallene på et pressemøde.

Artiklen fortsætter under annoncen


Det gode nyhed er, at sidste sæson blev afsluttet med et overskud på 98 mio. euro, altså små 750 mio. kr. Det er noget af en bedrift med tanke på, at sæsonen forinden endte med et massivt underskud på 481 mio. euro.

Det gode resultat skyldes flere faktorer, blandt andet at man har fået sænket omkostningerne, men den tungestvejende årsag er frasalget af tv-rettigheder, der reelt redder sæsonen fra at give underskud.

Klubben kæmper stadig med at få balance mellem almindelige indtægter og udgifter, så man ikke er tvunget til sælge mere fra. Budgettet for denne sæson viser ganske vidst et forventet overskud på 481 mio. euro, men her indgår salget af 49% af salget af produktionsselskabet Barca-Studios. Romeu kunne fortælle at målet er, at skabe den nødvendige balance i 2024.

Et stort fokuspunkt er klubbens massive gæld, som bogføres til cirka 1 mia. euro. Her fastslog Romeu, at klubben er i stand til at overholde sine forpligtelser og at der er 378 mio. euro til rådighed på bankkontoen, hvilet skaber ro. Da præsident Laporta tog over som præsident, var der reelt ikke penge til at betale regninger med, så også her er der sket et kæmpe fremskridt.

Regnskabet er et stort skridt mod at genoprette klubben rent økonomisk, noget der er brug for, hvis Barca skal holde sig i toppen af europæisk fodbold. Regnskabet for 2021 forventes godkendt af medlemmerne på søndagens generalforsamling og det samme gør budgettet.

.:FORSIDE:.