fbpx

Barca har ikke tabt til Osasuna i næsten tre år

Simon Arun Vrábel - 02.05.23

// La Liga // Osasuna

Når Osasuna gæster Camp Nou i aften vil meget skulle gå galt hvis Xavis mandskab ikke henter alle tre point. De to holds indbyrdes opgør er i særdeleshed i Barcas favør og samtidig har Osasuna tankerne på weekendens pokalfinale.

Alting kan ske i professionel fodbold og det er da heller ikke umuligt, at Osasuna kan tage point med sig fra Camp Nou, men alle odds er i catalanernes favør. Det er nemlig tre år siden, at Osasuna vandt de to holds indbyrdes opgør.

Tirsdag aften spilles den 33. runde af La Liga og det betyder samtidig, at der kun er syv runder tilbage af sæsonen, som består af i alt 38 kampe. Kampen imellem Osasuna er ekstra interessant, for imens Barca har motivationen helt i top for at hente samtlige tre point i mesterskabskampen, så venter der Osasuna en pokalfinale på lørdag imod Real Madrid, hvor en sejr kan sikre holdet en billet til europæisk fodbold fra næste sæson. Det kan påvirke gæsternes disponeringer i kampen.

Artiklen fortsætter under annoncen
article stol


Osasuna ligger nemlig på en øjeblikkelig 9. plads i ligaen med 44 point. Det betyder, at der er fem point op til Real Betis på 6. pladsen, som giver adgang til UEFA Conference League kvalifikation og ni point op til Villarreal på 5. pladsen, som giver direkte adgang til Europa League. Matematisk er det ikke en umulighed for Osasuna, men en sejr over Real Madrid i Copa del Rey-finalen vil sikre holdet adgang til europæisk fodbold og derfor har holdet fra det nordlige Spanien ikke meget fokus på aftens udekamp.

Samtidig er der heller ikke mange ting i statistikken, som indikerer, at Osasuna vinder over Barca i aften. De to holds seneste fem opgør er endt med fire sejre til Barca og en enkelt uafgjort. I alt har Barca scoret 14 mål og lukket 3 ind, og man skal helt tilbage til juli måned 2020 for at finde den seneste sejr til Osasuna. Statistikken vinder ikke kampe alene, men Xavis mandskab har i den grad også motivationen i orden.

Med både Andreas Christensen, Frenkie de Jong, Pedri og Dembélé tilbage fra deres respektive skader er Xavis mandskab således klar til at hente de sidste point for at sikre sæsonens anden titel og det spanske mesterskab. På trods af et skuffende nederlag til Rayo Vallecano har catalanerne hentet flotte resultater mod Atlético Madrid og senest mod Real Betis, og med så få kampe og point tilbage er det med sikkerhed en flok toptændte spillere, som Xavi sender på banen.

Kampen starter kl. 19.30 og vises på TV2 Sport X.

.:FORSIDE:.