fbpx
Annonce

Barca har svært ved at holde buret rent uden Araújo

Simon Arun Vrábel - 10.03.23

// La Liga // Ronald Araujo

Barcas defensiv i La Liga har i denne sæson været i særklasse, men statistikken viser også, at hele seks ud af de i alt otte mål, som man har lukket ind, har været i kampene uden Ronald Araújo.

Når Barca søndag aften skal på den svære opgave at spille på udebane imod Athletic Bilbao bliver det uden holdets forsvarsstyrmand Ronald Araújo og statistikken viser, at Ter Stegen kan få en unormal travl dag på kontoret.

Der er ingen som betvivler Ronald Araújos betydning for holdet, for på trods af hans beskedne alder så fylder han allerede meget i forsvaret både fysisk og med sin personlighed. I El Clásico på Bernábeu lukkede han fuldstændigt ned for den normalt farlige Vinicius Jr. og i den seneste hjemmekamp reddede hans Jules Koundés fejlaflevering ved at trække et rødt kort, da han forhindrede en oplagt scoringsmulighed til Valencia.

Artiklen fortsætter under annoncen


På grund af det røde kort er Araújo ikke med når Barca rejser til Nordspanien for at møde Athletic Bilbao og her taler statistikken ikke til Barcas fordel rent defensivt. Catalanerne har kun lukket sølle otte mål ind i denne sæson, men hele seks af disse otte mål er faldet i kampe, hvor Araújo ikke har været på banen.

De otte mål som Barca har lukket ind i ligaen var i 1-4 kampen mod Real Sociedad, 3-1 imod Real Madrid, 1-2 imod Osasuna, 1-2 imod Betis og 1-0 nederlaget til Almeria. Her var Araújo interessant nok kun på banen i 1-4 sejren over Real Sociedad og 1-2 sejren over Real Betis. I kampen mod Almeria kom den 24-årige forsvarsspiller først på banen i løbet af anden halvleg, da holdet var kommet bagud 1-0 og man derfor jagtede en udligning. Derfor kan man konkludere en klar sammenhæng imellem holdets evne til at holdet buret rent og Araújos tilstedeværelse på banen.

Til trøst for statistikken er, at både Marcos Alonso og Eric Garcia på det seneste har vist et højt niveau i de kampe, hvor de har spillet centralt. Det forventes da også, at det bliver én af de to som tager pladsen centralt ved siden af Andreas Christensen søndag aften. Et alternativ kunne dog være, at lade Sergi Roberto spille højreback og dermed give Jules Koundé en sjælden aften centralt.

Hvordan opstillingen kommer til at se ud får man som altid svaret på en time før kickoff når holdopstillingen offentliggøres. Da kampen spilles klokken 21.00 bliver holdopstillingen derfor offentliggjort kl. 20.00 søndag aften.

.:FORSIDE:.