fbpx

Barca og Espanyol driller hinanden inden lokalopgør

Rune Stentoft Arlbjørn - 02.01.20

© Getty Images
// Espanyol

Årets første kamp for Barca nærmer sig og det er mod ingen ringere end lokalrivalerne fra Espanyol. Nu er både Barca og naboklubben begyndt at lade op til kampen, ved at stikke lidt til hinanden på sociale medier.

Lørdag går det løs i sæsonens første 'derbi barceloní'. Inden da har Espanyol ansat den tidligere Barca-profil Abelardo som cheftræner i klubben, efter at man fyrede Pablo Machín kort før jul. Abelardo spillede otte sæsoner for Barca fra 1994 til 2002.

Det vil sige, at den tidligere Barca-spiller nu er træner i Espanyol, mens Barcas nuværende træner omvendt pudsigt nok også har en fortid som spiller hos modstanderholdet, da Ernesto Valverde spillede for Espanyol i to sæsoner i 80'erne, inden skiftet til Barca.

På Barcas twitter-profil har catalanerne derfor lagt et opslag ud med Abelardo og kastet et tilbageblik på hans tid i Barca, hvor det blev til 257 kampe, 17 mål og to spanske mesterskaber.



Kort efter svarede Espanyol igen med et tilbageblik på Valverdes tid som spiller i deres klub.



Det er et par sjove drillerier op til lokalopgøret, hvor der bliver stukket lidt til hinanden, men der ingen tvivl om, hvem der er storebror i forholdet. Det ses tydeligt i tabellen i denne sæson, hvor Barca inden kampen indtager førstepladsen, mens Espanyol er i krise, sidst på 20. pladsen.

.:FORSIDE:.