fbpx

Barca skal have point for at holde førstepladsen

FCBARCELONA.DK - 04.01.20

© Getty Images
// Espanyol

Hvis Valverde og hans spillere skal lykkes med at holde førstepladsen i ligaen her midtvejs i turneringen, kræver det minimum ét point i aften mod Espanyol. Det er kendsgerningerne efter at Real Madrid i dag besejrede Getafe med 0-3.

Det er 19. spillerunde der spilles i denne weekend og det betyder, at man efter disse kamp er nået præcist halvvejs i turneringen. Dermed kan man kåre den såkaldte 'vintermester', hvilket er det hold der fører, når alle hold har mødt hinanden én gang.

Af topholdene lagde Sevilla ud med at spille uafgjort mod Bilbao og dermed tabte andalusierne et skridt i topkampen. Real Madrid derimod hentede de tre ventede point i udekampen mod Getafe, selvom det ikke skete på noget imponerende måde. En stor målmandsfejl, et mål der måtte gennem VAR for at blive godkendt og en 0-3 scoring dybt inde i overtiden, gav de hvide en sejr på 0-3.

Med sejren rykker Madrid op på førstepladsen, et enkelt point foran Barca, inden det catalanske derby ude mod Espanyol fløjtes i gang i aften kl. 21.00.

Madrids sejr betyder, at Barca som minimum skal bruge det ene point i aftenens kamp, hvis førstepladsen skal holdes efter 19 runder, da catalanernes målscore er bedre end madrilenernes. En sejr til Barca vil naturligvis betyde, at de holder forspringet på to point og alt andet end netop en sejr vil da også være ucceptabelt mod tabellens sidsteplads.

Kampen i aften vises på TV2's nye kanal TV2 Sport X, der har premiere i dag.

.:FORSIDE:.