fbpx

Barca står til at tabe 30 mio. euro efter CL-exit

Peter Vyff - 29.10.22

// Champions League // Økonomi

Barca måtte forleden tage afsked med dette års Champions League, efter en række skuffende resultater. Catalanerne står dermed til at miste hele 30 mio. euro i indtægter, da ledelsen havde budgetteret med en kvartfinale.

Barca må for anden sæson i træk tage til takke med at spille Europa League efter årsskiftet. Catalanerne formåede ikke slå Bayern München forleden, hvilket dog også viste sig at være ganske ubetydeligt, eftersom Inter tog tre sikre point på hjemmebane over Viktoria Plzen.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Det tidlige exit fra Champions League har allerede fået store konsekvenser, da ledelsen ifølge Mundo Deportivo kommer til at mangle op imod 30 mio. euro i indtægter i denne sæson. Catalanerne har brugt store summer på at forstærke holdet i år, og det er derfor et hårdt økonomisk slag at måtte undvære det store pengebeløb.

Ledelsen havde som minimum håbet på at kunne nå til kvartfinalen i turneringen, hvilket havde været ensbetydende med en præmiesum på 20 mio. euro. De resterende 10 mio. euro består af manglende tilskuerindtægter, som Barca naturligvis har mulighed for at indhente noget af i Europa League.

Catalanerne kommer dog til at mangle penge i budgettet, uanset hvor langt holdet når i turneringen. Barca kan nemlig med en samlet sejr i Europa League højest få udbetalt 15 mio. euro i præmiepenge, hvilket stadig er noget under, hvad en kvartfinale i Champions League havde givet.

Det ser derfor ud til at Barca kan blive nødsaget til at tage Europa League seriøst, og Xavi har også tidligere understreget, at holdet vil gøre alt for at vinde turneringen. Det vigtigste er dog, rent økonomisk, at tage sejren over Viktoria Plzen på tirsdag, hvilket kan indbringe klubben tæt på 3 mio. euro, og bringe den samlede indtægt for CL-deltagelsen op på 70 mio. euro.

 

.:FORSIDE:.