fbpx

AC vinder afstemning som sæsonens bedste køb

Simon Arun Vrábel - 18.06.23

// Andreas Christensen

Den catalanske avis, Mundo Deportivo, har adspurgt sine læsere om hvem der var sæsonens bedste indkøb, og her vinder danske Andreas Christensen afstemningen med en kæmpe margen foran sine holdkammerater.

Med afslutningen af sæsonen 2022/23 har den catalanske avis Mundo Deportivo adspurgt en gruppe af sine læsere om, hvad der var sæsonens højdepunkt, troen på at vinde Champions League i næste sæson, hvem der var sidste sæsons allerbedste indkøb og en række andre spørgsmål.

Artiklen fortsætter under annoncen


Avisen har stillet en række spørgsmål, hvor læserne skulle rate dem på en skala fra 1-10. Det første spørgsmål som blev stillet var, hvor tilfreds læserne var med Xavis indsats i sin første hele sæson som Barca-træner, og her scorer den catalanske træner et pænt snit på 7,27. Knap 20% af læserne giver dog Xavi en rating på 6, hvilket kun er lidt over middel til trods for, at cheftræneren vandt både ligaen og Supercuppen, begge foran ærkerivalerne fra Real Madrid.

Med danske briller er det dog mere interessant at se resultatet af spørgsmålet om, hvilket indkøb der var sidste sæsons bedste. Her skulle læserne endnu engang rate holdets nyindkøb på en skala fra 1-10, og spillerne som skulle rates var Marcos Alonso, Jules Koundé, Andreas Christensen, Franck Kessié, Raphinha og Lewandowski.

Læserne stemte således, at de to lavest rangerede spillere blev Marcos Alonso (5,78) og Franck Kessié (5,97). Forsvarsspilleren og midtbanespilleren formåede altså kun lige at kravle over middelscoren, imens de efterfølgende to spillere på listen, Raphinha (6,46) og Koundé (6,67) også kun scorer lidt over middel. Næstøverst på listen er Robert Lewandowski som læserne giver en samlede score på 7,78 hvilket indikerer, at læserne ser hans indsats som godkendt.

Øverst på listen og hele 2,31 point foran den lavest scorende spiller finder man Andreas Christensen, som de catalanske tilskuere virkelig er blevet glade for. Christensen scorer 8,09 og dermed overgår han klart sine holdkammerater. Faktisk gav hele 26% af læserne danskeren en score på 9, og 7% gav forsvarsspilleren den allerhøjeste score hvilket viser, hvor populær den rolige dansker på rekordtid er blevet.

Andreas Christensen spillede i sin første sæson hele 2.334 minutter fordelt på 32 kampe, og kun mindre skader var årsagen til, at danskeren ikke fik endnu flere kampe af Xavi, som angiveligt også har meddelt den sportslige ledelse, at Christensen ikke er til salg..:FORSIDE:.