fbpx

Defensiven er forbedret under Quique Setién

Magnus Wind - 13.03.20

© Getty Images
// Gerard Piqué // Setien

Trods fortsatte spillemæssige problemer, så er Barcas defensiv blevet forbedret, siden Quique Setién overtog tjansen som træner for den catalanske klub. På trods af dette, så det stadig den værste sæson forsvarsmæssigt.

Da Barcas sportslige ledelse tilbage i januar valgte at fyre Ernesto Valverde og ansatte Quique Setién, var det med forhåbninger om, at den offensive del af spillet ville blive forbedret. Denne del halter stadig for catalanerne, hvilket kan skyldes skaderne til Luis Suárez og Ousmane Dembélé, men den nye træner Setién har midlertidigt fået styr på defensiven. 

I sæsonens første 19 La Liga-kampe under Valverde scorede Barcas modstandere 23 mål. Dette giver et gennemsnit på 1,21 mål per kamp. Hvis man sammenligner de otte kampe under Setién, så er antallet af indkasserede mål otte, hvilket giver et gennemsnit på 1,00 mål per kamp. Derudover, så har Marc-André Ter Stegen formået at holde buret rent i tre af kampene under Setién, mens det lykkes i fem kampe i Valverdes periode.

På trods af denne forbedring, så er Barca stadig i gang med den værste sæson rent forsvarsmæssigt. Holdet har i gennemsnit lukket 1,15 mål ind per kamp, mens hvis man kigger på nogle af de foregående sæsoner, så er tallene noget lavere. I 2016/17-sæson, som før den nuværende sæson var den værste, var tallet på 1,03. I sæsonerne 2014/15 og 2015/16 lå tallet på henholdsvis 0,59 og 0,81. 

Der er altså tale om en historisk dårlig sæson for den catalanske storklub rent defensivt.

.:FORSIDE:.