fbpx
Annonce

Erneste Valverde vender tilbage til Camp Nou

FCBARCELONA.DK - 23.10.22

// Valverde // Bilbao

Når Barca i aften tager imod Athletic Club Bilbao, bliver det med et velkendt ansigt på baskernes trænerbænk. Det er nemlig Ernesto Valverde der leder holdet og han evnede at vinde fire titler med Barca som træner.

Valverde er et glimrende eksempel på, hvor svært og krævende det er at være træner for mægtige FC Barcelona. Trods fire titler i sine to et halvt år på posten, heriblandt to mesterskaber, blev han alligevel fyret midt på sæsonen 2019/20 mens holdet førte i ligaen.

Valverde kom til Barca i sommeren 2017 som afløser for Luis Enrique, der selv ønskede at stoppe efter blot tre sæsoner. Få dage efter hans ankomst valgte Neymar at skifte til PSG for de historiske 222 mio. euro. Trods dette tab vandt holdet mesterskabet og Copa del Rey.

Artiklen fortsætter under annoncen


Også den spanske supercuop blev hjemført i Valverdes første sæson, der dog også huskes for nedturen mod Roma i Champions League, hvor en 4-1 føring på Camp Nou blev smidt overbord med et 3-0 nederlag i Rom.

Sæsonen efter vandt Valverde igen mesterskabet med Barca. Holdet nåede også til pokalfinalen hvor de tabte til Valencia. Sæsonen huskes dog mest for endnu en fiasko i Champions League, hvor holdet vandt med 3-0 i semifinalen over LIverpool, for dernæst at tabe 4-0 på Anfield. Det var meget svært for tilhængerne at acceptere endnu en nedtur af disse dimensioner.

Kritikken af Valverde begyndte at vokse, også fordi han praktiserede en meget pragmatisk spillestil, som mange mente ikke passede til klubbens DNA. Hans tredje sæson blev præget af skuffelserne mod Roma og Liverpool. Stemningen i klubben blev anspændt og i januar måned 2020, efter at have tabt til Atlético Madrid i semifinalen i den spanske Supercup, valgte daværende præsident Josep Maria Bartomeu at fyre Valverde. Det skete på et tidspunkt hvor holdet førte i ligaen og havde kvalificeret sig fra gruppespillet i Champions League.

Valverde forlod klubben uden at kommentere sin fyring, men senere har han udtalt, at han ikke følte sig retfærdigt behandlet. Han følte han havde forjent længere snor på grund af de resultater han skabte. Klubben valgte at ansætte Quique Setién som hans afløser, noget der hurtigt viste sig som en fejlsatsning, hvorefter Ronald Koeman tog over.

Siden Valverde rejste i januar 2020, har Barca kun vundet en enkelt titel, nemlig Copa del Rey med Ronald Koeman ved roret. Det var i 2021. Mon ikke der vil sidde et par tilskuere i aften på Camp Nou der vil tænke over, hvordan det kunne være gået for Barca, hvis Valverde ikke var blevet fyret.

.:FORSIDE:.