fbpx

Félix: 'Gik meget ned i løn for at komme til Barca'

Simon Arun Vrábel - 22.09.23

// Joao Felix

João Félix har måtte ofre meget, for at få sin drøm om at spille for Barca opfyldt. Nu hvor drømmen er blevet til virkelighed, har avisen Mundo Deportivo mødt angriberen for at spørge ind til starten i Barca-trøjen.

Det er godt to måneder siden, at João Félix sidst gav et længere interview til til Fabrizio Romano via Mundo Deportivo, hvor han tiltrak sig opmærksomhed ved – som Atlético Madrid-spiller – at udtale, at hans drøm var, at spille i blaugrana. Siden da har den 23-årig portugiser måttet kæmpe hårdt for at komme til Barca. Nu genforenes angriberen med den catalanske avis, for at tale om sin start i de nye omgivelser.

Artiklen fortsætter under annoncen


Du har lagt ud med mål og assist. Havde du forventet sådan en start?
'Nej, jeg havde ikke forventet, at min debut ville blive så god. Jeg troede på, og det gør jeg i øvrigt stadig, at det her er det rigtige sted for mig at være. Men sandheden er, at tingene går helt fantastisk i øjeblikket, og jeg havde ikke forventet, at de ville gå så godt så hurtigt. Jeg håber, at det forsætter sådan i resten af sæsonen'.

Hvad har Xavi fortalt dig da du ankom?
'Fra den allerførste dag bad Xavi mig om at nyde at spille fodbold. Spille med glæde og have det sjovt på banen. Det er klart, at han også beder mig om taktiske ting, men for ham er det vigtigste, at jeg nyder det, og det forsøger jeg at gøre'.

Rygterne går på, at du er gået ned i løn for at få skiftet igennem.
'Ja, sandheden er, at jeg gik meget ned i løn for at komme til Barca. Men jeg havde brug for forandring, og jeg havde brug for at tage et sted hen, hvor jeg kunne spille som jeg gerne vil, og som sagt har jeg altid troet på, at dette ville være det ideelle sted. Det går godt, og jeg var nødt til at gøre den indsats for at genfinde glæden ved at spille fodbold'.

Hvorfor fik du ikke succes i Atlético med Diego Simeone?
'I fodbold må den person som ikke passer ind, finde sig en ny klub. Jeg har ikke præsteret i Atlético, fordi jeg ikke har kunnet tilpasse mig klubbens og trænerens idéer. Jeg har altid forsøgt at gøre mit bedste, og jeg har da også oplevet gode ting med Atlético'.

Hvad kan du gøre, for blive permanent i Barca?
'For mig afhænger det af, hvordan sæsonen slutter. Derfra handler det om, at Barca og Atlético skal forhandle, og det afhænger meget af, om Atlético vil gøre tingene nemme eller svære. Men der er mange forretningsmæssige og økonomiske ting at tage med i forhandlingerne, så jeg forsøger blot at gøre mit bedste på banen og holde fokus der. Hvis jeg gør det godt på banen, så håber jeg, at Barca vil skrive under med mig'.

João Félix har siden sin ankomst til Barca spillet 142 minutter fordelt på tre kampe og allerede nu, er han noteret for to mål i Champions League samt et oplæg og et enkelt mål i ligaen..:FORSIDE:.