fbpx
Annonce

Fem grunde til at Barca ikke vil forstærke midtbanen

Simon Arun Vrábel - 09.03.23

// Joan Laporta // Transfers

Der ligger en stor opgave foran den sportslige ledelse til sommer, hvor man både skal købe og sælge spillere, men ifølge klubpræsident Joan Laporta er midtbanen ikke et fokusområde. Se her de fem årsager til hvorfor.

Tirsdag eftermiddag udtalte klubpræsident Joan Laporta sig til den catalanske presse og her løftede han sløret for, hvilke positioner han mener, at holdet skal forstærke til sommer. En position, som Laporta gjorde helt klart ikke behøver forstærkninger, er midtbanen og den udtalelse har den catalanske avis Sport dykket nærmere ind i. Resultatet er blevet fem bud på, hvorfor Laporta udtalte sig som han gjorde.

1. Tro på at de erfarne spillere bliver i klubben
Det er et faktum, at Sergi Roberto allerede har forlænget sin kontrakt og avisen mener at vide, at Laporta er overbevist om, at man kan få Sergio Busquets til at forsætte i en enkelt sæson mere. Rygterne har gået på, at man vil halvere Busquets’ lønpakke, men troen på, at man kan præsentere et sportsligt projekt og en nøglerolle til Busquets gør, at man tror på en kontraktforlængelse.

Artiklen fortsætter under annoncen


2. Nico González vender retur
21-årige Nico rejste i starten af sæsonen til Valencia for at modne sig i kampen om den defensive midtbaneposition i Barca og der er ingen tvivl om, at han er klar til at komme hjem og kæmpe for sin plads. Selvom lejeopholdet langt fra et gået som forventet, da midtbanespilleren er rendt ind i en alvorlig skade, så har han alligevel vist stort potentiale og Xavi har tiltro til Nico på samme måde som han havde det med Sergi Roberto, da han var langtidsskadet.

3. Ungdomsspillerne viser stort potentiale
Laporta gjorde meget ud af at fortælle om klubbens og Xavis tiltro til de unge spillere og faktum er da også, at førsteholdstræneren allerede har givet debut til Marc Casado, som mange har store forventninger til. Samtidig må man ikke glemme Pablo Torre, som slet ikke har fået den spilletid, som han fortjener i denne sæson, men næste år kunne ligne et godt tidspunkt til at slå igennem efter han er faldet til i klubbens miljø.

4. Tilfreds med de nuværende spillere
Xavi har allerede en række nøglespillere, som alle har vist deres værd i denne sæson. Udover de rutinerede spillere som Busquets og Sergi Roberto, så har både Frenkie de Jong, Pedri, Gavi og Kessié vist højt niveau og det gør, at grundstammen – både nu og på længere sigt – er på plads. Selv med skaden til Pedri har holdet vist, at man kan holdet niveauet selvom tabet af midtbanekreatøren er mærkbart.

5. De interessante spillere er dyre
Skulle den sportslige ledelse alligevel vælge at investere i en eller flere midtbanespillere kan det hurtigt blive meget dyrt. De spillere, som Xavi har på sin liste, står hverken overfor et snarligt kontraktudløb eller har et brændende ønske om at forlade deres klub og det gør det svært at hente navne som Zubimendi eller Bernardo Silva til Camp Nou.

Det bliver derfor spændende at se, om den sportslige ledelse er enig i præsident Laportas overvejelser og i stedet vælger udelukkende at fokusere på forsvaret og angrebet.

.:FORSIDE:.