fbpx

FIFA overvejer flere utraditionelle løsninger

FCBARCELONA.DK - 27.03.20

© Getty Images
// FIFA

Corona-krisen har stoppet al fodbold på ubestemt tid og det har sat FIFA i gang med en plan for sæsonafslutningen. Her overvejes der løsninger der for blot få uger siden ville være helt utænkelige.

FIFA ønsker at alle ligaer samt Champions League og Europa League spilles færdig og det skulle meget gerne ske inden den 30. juni, hvor sæsonen formelt slutter. Meget tyder dog på, at det ikke kan lade sig gøre, men hvad så med alle de kontrakter der udløber den 30. juni og hvad med de spillere, der allerede har lavet aftaler med andre klubber fra den 1. juli?

Disse spørgsmål og flere andre, har FIFA forsøgt at finde svar på i går på et møde med klubsammenslutningen ECA og spillerforeningen FIFPro.

Her var der angiveligt enighed om, at prioritere de lokale ligaer højest, altså foran f.eks. Champions League. Om det så i sidste ende kan betyde en aflysning af den prestigefyldte turnering, må tiden vise. Det vil i givet fald være et stort tab for Barca, for netop Champions League står øverst på klubbens ønskeseddel.

FIFA er endvidere indstillet på, at forlænge alle spillerkontrakter der løber til den 30. juni, så de automatisk løber til sæsonen er færdigspillet, om det så bliver i juli eller august, eller måske endda senere. Det bliver altså ikke tilladt at forstærke truppen, før sæsonen 2019/20 er færdigspillet.

Det vil betyde et kortere transfervindue, der som bekendt normalt udløber med udgangen af august, men for at imødekomme det, er der tanker om at lade næste transfervindue været åbent fra den nye sæson starter og hele fire måneder frem. Her har klubberne anmodet om, at transfervinduet holdes åbent helt til januar.

FIFA er også indstillet på at suspendere den regel der forpligter klubberne til at aflevere sine spillere til landskampe. Modsat kræver FIFA at spillerne bliver i de vante omgivelser, for ikke at risikere at smitten spredes på ny. Respekteres dette ikke, vil det medføre bøder.

FIFA vil også tillade at klubberne nedsætter spillernes lønninger i den periode, hvor der ikke kan spilles fodbold, men hvor meget og hvordan, overlades til de enkelte lande.

At der overvejes sådanne løsninger er endnu et eksempel på, hvilken ekstraordinær situation verden befinder sig i, også indenfor sportens verden.

.:FORSIDE:.