fbpx

Flick meldes klar til at bruge AC på midtbanen

Peter Vyff - 30.07.24

 


Hansi Flick har adskillige spillere til rådighed i midterforsvaret, og der har derfor været tale om at sælge ud i defensiven. Tyskeren har dog en løsning klar, som går på at flytte Andreas Christensen op på midtbanen ligesom i sidste sæson.

Selvom Barca har alt for mange midterforsvarer i truppen, har der været stille omkring salget af overskudsspillere såsom Clément Lenglet, Eríc Garcia og Iñigo Martínez. Det skyldes blandt andet den manglede interesse for især franskmanden, samt at Hansi Flick endnu ikke taget endelig stilling til, hvordan defensiven skal se ud til næste sæson.

Den langvarige baglårsskade til Ronald Araújo har også gjort beslutningen sværere, men selv uden uruguayaneren råder tyskeren over Andreas Christensen, Jules Koundé og Pau Cubarsí. Og da det langt fra er sikkert, at Barca kan komme af med alle uønskede spillere i forsvaret, er Flick nødt til at få kabalen til at gå op.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Cheftræneren skulle derfor ifølge avisen Mundo Deportivo have besluttet sig for at bruge AC på den defensive midtbane, hvilket også var tilfældet i sidste sæson under Xavi. Flick er af den overbevisning, at danskeren har kvaliteten til at distribuere bolden effektivt, samt gør hans placeringsevne, at han effektivt kan skærme af for forsvaret.

Tyskeren værdsætter samtidig også AC for hans diskrete væremåde, hvor han ikke er person, der søger rampelyset, men i stedet fokuserer på sit arbejde og at gøre sig fortjent til sine holdkammeraters og træneres respekt. Meget tyder derfor på, at danskeren kan ende med at få en hovedrolle under Flick i den kommende sæson.

Valget af landsholdsspilleren skyldes også, at Barca sandsynligvis ikke kommer til at forstærke den defensive midtbane, som ellers var den oprindelige plan før transfervinduets åbning. Catalanerne har i stedet ændret deres fokus til at forstærke offensiven med spillere som Nico Williams og Dani Olmo.

AC menes også at være godt tilfreds med beslutningen, da han føler sig ganske tilpas på positionen, og han dermed kan se frem til mere kontinuerligt spilletid. Hvis rygtet taler sandt, kommer danskeren hovedsageligt til at konkurrere med Oriol Romeu om en startplads, samt de unge talenter Marc Casadó og Marc Bernal.

// Andreas Christensen
.:FORSIDE:.