fbpx
Annonce

Hemmeligheden bag Eric Garcías flotte sæsonstart

Gustav Valentin - 25.09.22

// Eric Garcia

Eric Garcías første sæson i Barca var et sammensurium af gode og dårlige præstationer fra den unge catalaners side. Men Garcia ved, at han er i gang med den vigtigste sæson i sin karriere og det kan man se på hans forberedelse, som indtil videre har givet pote.

Ifølge den catalanske sportsavis Mundo Deportivo startede Eric Garcia efter sidste sæsons afslutning på et intenst og specfikt træningsprogram for at fremme forsvarsspillerens fysiske styrke. Hvilket, bedømt ud fra sin flotte sæsonstart, viser sig i den grad at have gavnet catalaneren.

Flere gange i den forgange sæson fik Garcia unødvendige gule kort for at gå for voldsomt til modstanderne. Mange fans så dette som et eksempel på en klejn fysik, uden styrke til for alvor at kunne holde modstanderen tilbage, når de bakkede op i ham for at modtage bolden. Her lignede García oftest en mand, som havde trang til at overkompensere ved at rive modstanderen omkuld, grundet manglende modstandsstyrke.

Artiklen fortsætter under annoncen


I denne sæsonstart har García derimod vist sig fra sin absolut bedste side og undgået at lave de unødvendige frispark, som han lavede i sidste sæson. Han dragede tillige fordel af sin sommerferie, så han kunne træne sig op til den nye sæson, hvilket han ikke havde mulighed for året før på grund af et stramt sommerprogram med EM og OL.

Ifølge Mundo Deportivo følger catalaneren et så stramt træningsprogram, at han bruger flere timer i træningslokalerne og nogle dage endda med dobbelte sessioner. Et træningsprogram, som skal hjælpe ham med at blive større og stærkere, så han kan begå sig endnu bedre i den moderne fodboldverden. Men samtidig med at skulle tage en masse muskelmasse på, var det overordnede mål, at han ikke skulle miste sin adræthed og fart, hvilket synes at være lykkedes.

Holdkammeraterne i både Barcalona og på det spanske landshold har også lagt mærke til forandringerne i den 21-åriges fysik. De skulle eftersignende være overraskede over den mængde muskelmasse, som han har tilegnet sig siden i sommer. Derudover fremhæver holdkammeraterne, ifølge Mundo Deportivo, Garcías beundringsværdige professionalisme. Xavi har også stor beundring tilovers for García og han hentydede endda: "han (Garcia) kunne være kaptajn til trods for sine 21 år".

.:FORSIDE:.