fbpx

Joao Cancelo er hurtigt blevet uundværlig for Xavi

FCBARCELONA.DK - 02.10.23

// Joao Cancelo

Xavi har ændret en del på holdet i det stramme kampprogram, for at dosere belastningen af spillerne, men det har ikke omfattet Joao Cancelo, der næsten har spillet alt siden han kom til klubben for en måned siden.

Barca har i snart mange år skreget på en højre back der kunne løfte arven fra klublegenden Dani Alves og det ser de ud til at have fundet i Joao Cancelo, som klubben har lejet for denne sæson i Manchester City.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Cancelo kom til Barca på transfervinduets sidste dag den 31. august og han har på rekordtid udviklet sig til en nøglespiller på holdet. Han lagde ud med at spille en halv time mod Osasuna i sin debut, men derfra har han ikke set sig tilbage. Han startede inde i de efterfølgende kampe og det var kun mod Royal Antwerp at han blev taget ud med et kvarter tilbage, da Barca førte 5-0.

Det er da også en kendsgerning, at Barcas spil har ændret sig med Cancelo på banen. Nu har holdet også en seriøs trussel i højre side, mens Balde huserer i venstre. Derudover har Cancelo også overskud til at trække ind og hjælpe midtbanen, når der er mulighed og behov for det.

Xavi har straks set hvad Cancelo bidrager med og derfor er det ikke blevet til mange pauser for portugiseren. Barca-træneren ser sandsynligvis intet seriøst alternativ, i hvert fald ikke offensivt, for selvom spillere som Sergi Roberto, Koundé og Araujo kan agere højre back, har de slet ikke samme niveau som Cancelo fremad banen. Dermed har portiúgiseren på det nærmeste allerede gjort sig uundværlig.

Derfor ventes det også at Joao Cancelo starter på banen, når Barca på onsdag møder Porto på udebane i Champions League gruppespillet. Alt andet vil være en sensation, men Xavi er også tvunget til at give portugiseren en pause i ny og næ. Måske den kommer på søndag, når Barca gæster Granada i ligaen..:FORSIDE:.