fbpx

Får Luis Enriques job i PSG konsekvenser for Barca?

Simon Arun Vrábel - 07.07.23

// Luis Enrique

Onsdag aften offentliggjorde PSG, at de har hentet den tidligere Barca-træner Luis Enrique ind som ny cheftræner og fra sin tid som spansk landstræner, har han tætte relationer til flere af førsteholdsspillerne.

Det skabte løftede øjenbryn i den catalanske hovedstad, da franske PSG stolt kunne præsentere deres nye cheftræner, Luis Enrique. Den tidligere Barca-træner har fra sin tid som spansk landstræner tætte relationer til en række førsteholdsspillere, og det kan potentielt set få betydning for Barca.

Luis Enrique var spansk landstræner til og med VM-slutrunden i Qatar sidste år, hvor Spanien slet ikke levede op til forventningerne, og det kostede den tidligere Barca-træner jobbet. Den nu 53-årige eks-landstræner havde dog stået i spidsen for La Roja, som det spanske landshold også kaldes, og i den tid nåede han at opbygge tætte relationer til Alejandro Balde, Gavi, Pedri, Ansu Fati og Ferran Torres, som alle er en del af førsteholdet i Barca i dag.

Artiklen fortsætter under annoncen


Man kan derfor frygte, at den nuværende PSG-træner kunne finde på at rette blikket mod Barca, når de indkøbsglade franskmænd endnu engang skal forstærke holdet i jagten på Champions League-succes. Det virker dog meget usandsynligt af flere forskellige årsager. Først og fremmest har Luis Enrique og Barca altid haft et respektfuldt forhold til hinanden, og intet indikerer, at det ikke vil forsætte.

Derudover nyder især Balde, Gavi og Pedri stor succes under Xavi, hvor de både får spilletid, succes og trofæer, og det gør, at hverken spillerne eller Barca har interesse i at sælge. Det efterlader muligheden for at indløse spillernes frikøbsklausuler, og her har Pedri, Gavi og Ansu Fati hver en klausul på 1 milliard euro. Så mange penge slipper PSG næppe afsted med at bruge, uden at få problemer med Financial Fair Play.

Omvendt kan det måske være positivt med Luis Enrique i PSG, for både Ferran Torres og Ansu Fati har været rygtet væk fra klubben, og måske et salg til PSG kunne være løsningen for alle parter samtidig med, at den tidligere Barca-træner i chefstolen i Paris kan hjælpe med til at bløde det ellers kolde forhold imellem de to klubber en smule mere op.


.:FORSIDE:.