fbpx

Kedelig rekord: Barcas defensiv er dårligst i Europa

Markus Johannessen - 13.02.24

 


Søndagens opgør mod nedrykningstruede Granada var endnu et bevis på, at truppen er kriseramt i bagkæden. Med de tre indkasserede mål, har Barca nu placeret sig nederst på ranglisten i Europa over defensiv statistik. 

Det er ikke den bedste start på året for catalanerne. Nederlag i supercup-finalen, elimineret fra Copa del Rey, 10 point fra førstepladsen, og Xavis udmelding om at han forlader sin post ved sæsonens afslutning. De tre mål, som sæsonens bundhold Granada scorede på Estadi Olímpic Lluís Companys, peger igen på Barcas nuværende skuffende niveau, især på defensiven.

Artiklen fortsætter under annoncen


Barca har netop opnået en bundrekort, ved at være det hold i de fem største europæiske ligaer, der har indkasseret flest mål indtil nu i 2024. 23 mål på blot 11 kampe har Barca lukket ind siden den 4. januar: Et mål imod Las Palmas, to imod Barbastro, fire i Super Cup-finalen mod Real Madrid, et imod Unionistas, to imod Betis, fire imod Athletic Bilbao, fem imod Villarreal, et imod Alavés og tre imod Granada. Alle målene er scoret indenfor straffesparksfeltet, hvilket vidner om stor ineffektivitet i bagkæden. 

På den lyse side, ser offensiven ud til at være mere effektiv efter årsskiftet. Lewandowski, som havde en karakterløs start på sæsonen, har kvitteret med seks mål i de seneste 10 kampe, hvilket er en klar forbedring. Derudover har Ilkay Gündogans nye position, tættere på angrebet, været til stor fordel for polakken. Tre af hans seneste fem mål er kommet efter en assist fra den tyske landsholdsspiller.

Derudover er den blot 16-årige Lamine Yamal fortsat en fornøjelse at følge og han fik i det mindste sørget for Barcas ene point i søndagens opgør. Ydermere har Vitor Roque slået hul på målbylden og fortsætter forhåbentligt stimen når han er retur fra sin karantæne. 

Lige lidt hjælper Barcas målmagere dog på situationen, hvis truppen tillader samtlige bolde i eget net. Der skal ske en gevaldig forbedring i forsvaret, hvis catalanerne fortsat vil konkurrere i Champions League, og for den sags skyld, kvalificere sig til Champions League i næste sæson, hvilket kræver en plads i top 4. 

.:FORSIDE:.