fbpx

Næste Clásico vurderes som en højrisiko-kamp

Simon Arun Vrábel - 23.03.23

// El Clásico

Spansk fodbold har altid været kendt for at være meget rolig og derfor har det skabt løftede øjenbryn især i Barcelona, at det kommende El Clásico af de spanske myndigheder bliver takseret som en højrisikokamp.

I Spanien kan en tur på stadion i stor udstrækning sammenlignes med en kulturel oplevelse og derfor har det skabt undren at de spanske myndigheder takserer pokalopgøret imellem Barca og Real Madrid den 5. april som en kamp, hvor der er ekstra stor risiko for voldelige optøjer.

Artiklen fortsætter under annoncen


Kampen er returopgøret fra det første El Clásico i Copa del Rey som blev spillet i Madrid på Estadio Santiago Bernabéu. Her vandt Barca som bekendt med 0-1 og endnu mere interessant er det, at denne kamp ikke fik samme stempel. Det har derfor skabt undren i Catalonien over, at det kun er kampene i Barcelona som skal have dette negative stempel.

Faktum er nemlig, at især Camp Nou har været et af de allermest stille og rolige stadions igennem de sidste mange år. Stemningen har faktisk været så rolig, at klubben for få år siden besluttede sig for, at etablere et fan-afsnit bag det ene mål, for at skabe mere energi på stadion og på den måde hjælpe holdet. Indtil da, har man ofte oplevet et helt stille stadion som kun klappede og larmede når holdet scorede mål eller imponerede med flot tiki-taka fodbold..:FORSIDE:.