fbpx

Nico har fået en blandet start for FC Porto

Simon Arun Vrábel - 02.10.23

// Nico González

På onsdag spiller Barca mod Porto i sin anden Champions League-kamp. Porto har Nico González, på holdkortet, men den unge midtbanespiller har dog ikke fået mange minutter, efter en ellers formidabel start i sin nye klub.

21-årig Nico er endnu et produkt af Barcas egen talentskole, La Masia, og derfor prøvede klubben også at gøre sit til at give midtbanespilleren chancen på førsteholdet. Således blev det i alt til 37 kampe, men i starten af sidste sæson indså Nico, at vejen til kontinuerlig spilletid var så lang, at den bedste løsning var at lade sig udleje til Valencia.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Da sidste sæson sluttede, havde Xavi og den sportslige ledelse blandt andet købt Ilkay Gündogan og Oriol Romeu, og derfor var vejen til spilletid for Nico ikke blevet kortere, på trods af et ellers ganske succesfuldt lejeophold. Nico søgte derfor nye græsgange, og hvad der skulle være blevet endnu et lejeophold hos Porto, endte med et permanent skifte i slutningen af juli.

Nico González skulle kun bruge to uger på at overbevise sin nye træner i FC Porto om, at han var god nok til en plads i startopstillingen, men efter en enkelt stor fejl, har den ellers talentfulde midtbanespiller ikke spillet et eneste minut.

Allerede den 14. august var Nico at finde i portugisernes startopstilling i kampen mod Moreirense, som holdet vandt 2-1 over. I de efterfølgende tre kampe var den tidligere Barca-spiller igen at finde i startopstillingen, men den fjerde kamp mod Arouca skulle blive skæbnesvanger for Nico, og i værste fald får han ikke spilletid, når han skal møde sin gamle arbejdsgiver på tirsdag, når Barca besøger FC Porto.

I kampen mod Arouca begik Nico nemlig en fatal fejl i slutningen af kampen som betød, at udeholdet udlignede til 1-1, og efterfølgende blev Nico udskiftet som direkte konsekvens af sin fejl. I den kommende kamp mod CF Estrela var midtbanespilleren end ikke en del af truppen, og i de efterfølgende to kampe sad han på bænken i alle 90 minutter.

Nico har derfor fået en noget blandet start hos FC Porto, og derfor bliver det spændende at se, om han bliver taget til nåde og får minutter, når Barca lægger vejen forbi Estádio do Dragão, til anden runde af dette års Champions League gruppespil..:FORSIDE:.