fbpx

Optakt: FC Barcelona - Deportivo Alavés

FCBARCELONA.DK - 21.12.19

// Alavés

Barca afslutter 2019 med hjemmekampen mod baskiske Deportivo Alavés, hvor catalanerne ikke kan undgå at være storfavoritter til sejren. Læs her vores optakt til årets sidste opgave.

På papiret ligner Alavés ikke et hold, der bør kunne give Barca problemer hjemme på Camp Nou, hvor de ikke har tabt en eneste kamp i 2019. Baskerne indtager en 14. plads i tabellen og har ikke vundet deres tre seneste kampe. På udebane har de kun hentet fire point i otte kampe.

Trods den store forskel i tabellen, manede Ernesto Valverde til forsigtighed, da han holdt pressemøde i går. 'Alavés er ikke inde i en god periode af resultater, men vi har haft svært ved at besejre dem de seneste år. De forsvarer sig godt og spiller med omstillinger. Vi ønsker at slutte året af på en god måde. Det er tre vigtige point' sagde han blandt andet.

Efter fredagens træning udtog han samtlige 20 disponible spillere, nemlig følgende: Ter Stegen, Neto, Wague, Semedo, Piqué, Umtiti, Lenglet, Todibo, Alba, Junior, Busquets, Rakitic, Vidal, Sergi Roberto, Aleñá, De Jong, Messi, Suárez, Griezmann og Pérez. Dembélé, Arthur og Fati sidder ude med skader.

Alavés-træner Asier Garitano er klar over, hans hold kommer på en svær opgave. 'FC Barcelona dominerer alle kampe og mod alle hold. Man skal vide hvordan man hamler op med deres kombinationsspil og det er hvad vi vil forsøge. Så må vi se om det lykkes. Denne kamp er hverken den første eller sidste vi risikerer at tabe' kom det fra ham.

For Barca handler det om, at kunne holde juleferie på førstepladsen i ligaen og for at være sikre på det, skal Alavés besejres. Real Madrid møder søndag aften Athletic Club Bilbao hjemme på Bernabeu og her skal Barca nok ikke regne med hjælp.

Kampen spilles i eftermiddag kl. 16.00 og kan ses på TV2 Sport.

.:FORSIDE:.